Kako pripraviti jagodni džem iz chia semen (veganski in brez rafiniranega sladkorja)

Ta okusna jagodna chia marmelada vsebuje samo tri sestavine in je tako veganska kot brez rafiniranega sladkorja!

Ča-ča-ča CHIA LJUBLJENČKI! Kdo bi vedel, da imajo ista majhna semena, ki ste jih uporabili za rast brade svojemu vrtnemu palčku iz terakote, neverjetne super moči za pripravo marmelade?!

Danes vam bom pokazal, kako lahko uporabite CHIA SEMENA pripravite super ENOSTAVNO in hranljivo jagodno marmelado.Ta marmelada je:

– Slastno
– Vlaknasta
– Brez rafiniranega sladkorja
– Polna beljakovin

Spomnim se, ko sem prvič opustil sladkor in ugotovil, koliko belega se skriva v običajnih marmeladah. Spoiler opozorilo: Vaša običajna porcija (100 g) marmelade vsebuje več kot 49 g sladkorja. Ni treba posebej poudarjati, da od takrat res nisem veliko jedel.

No, plimovanje je obrnilo moje prijatelje. Zahvaljujoč tej okusni jagodni chia marmeladi zdaj vsak dan uživam v sendvičih PB & J!

PB & J sendvič z jagodno marmelado iz chia semen

Moč chia semen

CHOO CHOO! Čas je, da se usedete na vlak s chia semeni!

Ta majhna semena so neverjetno superživilo, polno omega-3 maščobnih kislin, antioksidantov, železa in kalcija.

Na našo srečo so chia semena polna tudi vlaknin. Če spremljate moj blog, boste to vedeli Trenutno se udeležujem certifikacijskega programa Holistic Health Coach z neverjetnim Šola celostne prehrane Nutraphoria .

Nisem se zavedal, kako pomembne so vlaknine v uravnoteženi, zdravi prehrani, dokler se nisem poglobil v svoj tečaj. Zdi se noro, vendar več kot polovica Kanadčanov ne uživa dovolj vlaknin!

Živila, bogata z vlakninami (npr Chia semena !) vam pomagajo ostati dlje časa siti, saj lahko upočasnijo absorpcijo sladkorja v krvni obtok. Ker so živila, bogata z vlakninami, večja, se tudi hitreje počutite siti, ko jih jeste!

Chia semena so popoln dodatek smutijem (kot je ta PB & J smoothie) , pudingi in sladice. Chia semena lahko najdete v večini trgovin z zdravo hrano ali pa jih kupite na akciji tukaj!

Chia džem iz jagod

Veganska jagodna marmelada s chia brez rafiniranega sladkorja

Recept

Nizko in glej, tukaj je recept za moj okusen jagodni chia džem iz treh sestavin. Če imate raje malinovo ali borovničevo marmelado, jo lahko zamenjate z jagodami spodaj!

Jagodna marmelada iz chia semen

Recept: 5od6ocene Natisni recept Pin recept

Sestavine

  • 2 Skodelice Narežite jagode
  • 1 žlica Čisti javorjev sirup, Neobvezno
  • 2 žlica Chia semena

Navodila

  • Operite in narežite jagode.
  • Postavite jagode in javorjev sirup v lonec na srednji ogenj. Pokrijte in kuhajte 6-8 minut, dokler se jagode ne zmehčajo.
  • Ko so jagode mehke, jih zmečkajte z vilicami, dokler ne dobite konsistence, podobne 'jabolčnemu omaku'.
  • Pustite, da se jagodna zmes ohladi in jo prelijte v kozarec.
  • Dodajte chia semena in premešajte. Pustite marmelado stati nekaj minut, preden jo postrežete. Po hlajenju bo marmelada postala bolj 'džem'.

Priljubljene Objave