Power Balls brez rafiniranega sladkorja

Prvih nekaj tednov brez sladkorja je TEŽKIH!

Eden najtežjih delov zame je bil najti zamenjavo za popoldansko malico.

Delam pisarniško službo in vsak dan okrog 16. ure mi začne kruliti v želodcu. Pred dnevi brez sladkorja sem vedno imel pri roki granolo ali energijsko ploščico, da sem preživel tisto popoldansko upad in me okrepil, preden sem se odpravil v telovadnico.Nisem pa vedel, da je bil moj na videz zdrav in povsem naraven prigrizek poln dodanega sladkorja!

Eden od mojih najljubših izdelkov so bili Clif Bars, po možnosti njihove energijske ploščice Crunchy Peanut Butter. Prav tako bi lahko jedel skodelico Reese's Peanut Butter Cup s količino sladkorja, ki so ga pakirali ti dojenčki!

Glede na Ameriško združenje za srce , je priporočena količina sladkorja na dan za ženske 25 gramov in za moške 37, 5 gramov.

Ena od ploščic Crunchy Peanut Butter Clif Bars vsebuje 21 g sladkorja SAM, s prvo sestavino sirupom rjavega riža. Spodaj si sami oglejte dejstva o hranilni vrednosti:


Precej strašljivo, kajne? Ne samo, da je bila to velika klofuta, da sem morala začeti brati etikete, morala sem najti tudi zamenjavo za popoldansko dvigovanje energije.

Žal, moje močne kroglice iz arašidovega masla so bile rojene!

Te hitre in enostavne 'kroglice' imajo manj kot 4 g sladkorja in imajo popolno kombinacijo beljakovin in ogljikovih hidratov, ki ne samo, da vas premagajo čez padec, temveč vam ohranijo energijo za telovadbo po službi (ali spanec)! 123

Sestavine:
-2 skodelici ovsenih kosmičev
-1 1/2 skodelice povsem naravnega arašidovega masla
-1/2 skodelice naribanega, nesladkanega kokosa (neobvezno)
-2 kvadratka Lindt 99% temne čokolade, zdrobljene (neobvezno) *
Opustil sem sladkor priporoča 85 % temno ali več, če potrebujete čokoladni fix

Navodila:
1. Zmešajte vse sestavine v veliki skledi.
2. Pokrijte in pustite, da se ohladi v hladilniku najmanj 30 minut. (Tako se sestavine lažje povežejo).
3. Zajemite zvrhano jedilno žlico, polno mešanice, in jo z rokami zvaljajte v kroglico. Ponovite s preostalo mešanico. Dobiti naj bi 10-16 kroglic, odvisno od velikosti.
4. Shranjujte v nepredušni posodi v hladilniku.

Priljubljene Objave