Veganska tajska kokosova skleda Buda brez sladkorja

Grem COO-COO za KOKOSE! Kokos v mojih smutijih, kokos v mojih mafinih in da kokos v tej slastni, zdravi/veganski/rastlinski skledi Buda s kokosom *Droooool*.

Glavne sestavine te sklede okusnosti so v bistvu: rjavi riž, izbrana zelenjava, zelena curry pasta in svetlo kokosovo mleko.

To je popoln recept, če imate v hladilniku kup zelenjave, ki čaka, da iz nje naredite mojstrovino.Seveda ta slani recept ne vsebuje dodanega sladkorja, zato je odlična možnost za večerjo ali kosilo, če ste se odločili za vedno opustiti sladkor (če še niste, preberite mojih sedem korakov vodnik za stresanje sladkorja tukaj!).

Osebno sem skuhal veliko serijo teh stvari za uživanje v kosilih ves teden. Dober je hladen ali vroč in popoln, če ste na poti!

Vse sestavine zložite v veliko skledo in jih prelijte s to okusno omako in pripravljeni boste za večerjo v manj kot 30 minutah. To je zelo okusno, postreženo s toplim naan kruhom.

Sestavine:
1 1/4 skodelice rjavega riža
1 pločevinka svetlega kokosovega mleka
3 žlice zelene curry paste *Uporabil sem Thai Kitchen Green Curry pasto. Če ste vegan, preverite ribjo omako v različnih curry pastah*
1 žlica tamari ali sojine omake
1 žlica limetinega soka (neobvezno)
1 rdeča paprika (na kocke)
1/2 rdeče čebule (narezane na kocke)
1 skodelica korenčka (nastrganega)
1 skodelica zelja (nastrganega)
1 skodelica koruze
2 skodelici ohrovta (sesekljan)
1/4 skodelice črnega sezama

Navodila:

1. Riž skuhajte po navodilih proizvajalca. (Uporabljam kuhalnik riža)
2. Med pripravo curryja dajte rižu čas, da se skuha. V ponvi segrejte kokosovo mleko, dokler ni vroče. Nato vmešajte curry pasto, tamari in limetin sok. Sestavine prilagodite svojemu okusu. Segrejte na močan ogenj in nato pustite vreti na nizki temperaturi 10-15 minut.
2. Vmešajte raznovrstno zelenjavo. Uporabila sem: sesekljano rdečo papriko, ohrovt, čebulo, koruzo, nastrgan korenček in zelje. Dušite še 5-10 minut ali dokler zelenjava ni mehka po vaših željah.
3. Postrezite zelenjavno/karijevo omako čez kuhan rjavi riž.
4. Okrasite s črnim sezamom.

Opombe:

*Če želite, da je omaka redkejša, dodajte kanček vode ali zelenjavne osnove
*Če želite, da je omaka bolj pikantna, dodajte kosmiče rdeče paprike

Priljubljene Objave