Zakaj je branje oznak na živilih ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite za svoje zdravje

Moje najljubše pravilo je, da izberem izdelke, ki imajo najkrajši seznam sestavin ali pa ga sploh nimajo! Pomislite na svežo zelenjavo, sadje in oreščke, ki se prodajajo v celi obliki brez dodatkov in običajno okoli zunanjih otokov trgovine z živili. Ne pozabite, da paradižnik ne potrebuje oznake hranilne vrednosti.

Ko berete seznam sestavin, poiščite navedena cela živila, kot so banane ali mandlji, namesto aditivov ali besed, ki jih ne prepoznate. Še posebej pomembno je, da pazimo na sladkorje, maščobe in soli. Če so te tri ali štiri glavne sestavine, to pomeni, da ima hrana veliko slabih snovi.

Ne pozabite, da so lahko ti seznami sestavin včasih zapleteni, saj lahko proizvajalci hrane stvari, kot je sladkor, prikrijejo pod več različnimi imeni. Naredil sem infografiko, ki jo lahko shranite in vsebuje šestdeset različnih imen sladkorja, ki se lahko prikažejo na seznamu sestavin. PS. Če želite opustiti sladkor, si oglejte moj BREZPLAČNI vodnik o opustitvi sladkorja tukaj.56 RAZLIČNA IMENA ZA SLADKOR (1).png P.P.S. Pravkar sem odprl BREZPLAČNO skupino za podporo rastlin na Facebooku. Če radi delite recepte, se učite rastlinskih nasvetov in se pridružujete razpravam s podobno mislečimi ljudmi, rezervirajte svoje mesto tukaj: https://www.facebook.com/groups/theplantbasedsupportgroup/

Priljubljene Objave