5 osnovnih rastlinskih sponk za shrambo za začetnike

Želite preiti na rastlinski način življenja, pa ne veste, kje začeti?

Predstavil sem pet osnovnih rastlinskih sponk za shrambo, ki vas bodo pripravili na uspeh. To so popolne sestavine, ki vam pomagajo pri prehodu na bolj rastlinski način življenja, hkrati pa vam pomagajo vzdrževati pot do boljšega zdravja.

Kazalo Poglej večPoglej manj

PREHRANSKI KVAS

Če opuščate sir ali ga zmanjšujete, bo prehranski kvas vaš rešitelj. Ima naraven okus po siru in ga lahko potresete po skoraj vseh testeninah, juhah ali enolončnicah. Za začetek je prehranski kvas popolna beljakovina, ki vsebuje 18 esencialnih aminokislin in je polna mineralov, vključno s kromom, manganom, bakrom, vanadijem in drugimi.Strokovni nasvet: Ko kupujete prehranski kvas, poiščite znamke, obogatene z B12. Nekaterim ljudem po dolgotrajni veganski prehrani lahko primanjkuje B12.

OREŠČKI IN SEMENA

Nasitni, hranljivi in ​​bogati z beljakovinami so oreščki in semena bistveni, če prehajate na rastlinsko prehrano. Vsebujejo dobre količine zdravih maščob, rastlinskih beljakovin in vlaknin, poleg tega pa so okusne! Pazite, da izberete surove/minimalno predelane oreščke brez dodane soli. Moji najljubši so indijski oreščki, jem pa jih za popoldansko malico!

ZRNA

Svojo shrambo imam vedno polno polnozrnatih testenin, rjavega riža, kvinoje in ovsa. Ta zrna so polna hranil in dodajo teksturo, okus in energijo vsakemu kosilu ali večerji med tednom. Poskrbite, da boste izbrali cela, minimalno predelana ali kaljena zrna, saj je njihova vsebnost vlaknin in hranil večja od predelanih različic. Trenutno imam ljubezensko razmerje z rjavim basmati rižem!

KISOVI

Kis je kot nalašč za kuhanje ali preliv jedi, kot so solate in slamnati. V trgovini z živili izberite enega od osnovnih kisov, vključno z balzamičnim kisom, kisom iz rdečega vina, kisom iz rjavega riža in jabolčnim kisom.

Profesionalni nasvet: dodajte jabolčni kis pokovki za okusen okus soli in kisa.

ZELENJAVNA JUHA

Zdaj, ko prehajate na rastlinski življenjski slog, boste verjetno ugotovili, da boste jedli več juh, karija in omak. Poskrbite, da bo vaša shramba založena z juho in bujonskimi kockami, da jih boste imeli pri roki za hitro juho ali marinado. Raje uporabljam zelenjavno juho z nizko vsebnostjo natrija, ki je odlična osnova za kuhanje riža ali kvinoje.

Priljubljene Objave