Knjige in dokumentarni filmi, ki vam bodo pomagali pri pridobivanju rastlinske hrane

Če se podajate v rastlinski način življenja, vendar niste prepričani, kako začeti (ali se sprašujete, zakaj bi se nekdo sploh želel opustiti živalskih proizvodov), smo sestavili glavni seznam naših najljubših dokumentarcev in knjig, bo pomagal usmerjati pot.

Če greste na rastlinsko hrano, potrebujete čas, da razumete vpliv, ki ga bo imelo na vaše zdravje, dobro počutje in svet okoli vas. Zato smo izbrali naše absolutno najljubše vire na to temo. Ti viri so imeli neverjeten vpliv na mojo osebno pot in verjamem, da so popolna vrata za začetek trajnostnega življenjskega sloga, ki temelji na rastlinah.

Dokumentarni filmi, ki vam bodo pomagali prevzeti rastlinsko hrano:

Vilice nad nožiVilice nad noži spremlja življenja povprečnih Američanov z diagnozo kroničnih bolezni, kot sta sladkorna bolezen tipa 2 in srčna bolezen. Pod vodstvom dveh zdravnikov so preizkusili idejo, da je hrana zdravilo. Svojo prehrano so zamenjali s polnovrednimi živili rastlinskega izvora in opazili osupljive rezultate pri svojem zdravju in dobrem počutju.

Kravja zarota

Ste se kdaj vprašali, kakšen vpliv ima obsežna živinoreja na naš planet? Kravja zarota je poglobljen dokumentarec, ki raziskuje okoljsko prikrajšanost velike živinoreje. Pred krčenjem gozdov, onesnaževanjem vode in toplogrednimi plini poskuša živalskorejska industrija prikriti obseg škode, ki so jo naredili, da bi ustvarili dobiček.

Izbira hrane

Ta dokumentarec je dobra mešanica Kravja zarota , in Vilice nad noži . Sledimo filmskemu ustvarjalcu na njegovem triletnem potovanju, da bi razkril vpliv, ki ga ima izbira hrane na naše zdravje. Vsebuje tudi 28 intervjujev z zdravstvenimi strokovnjaki. Je globok potop v to, kako in zakaj so naše izbire hrane pomembne, in po ogledu ne boste nikoli več gledali na svoj krožnik enako Izbira hrane .

Game Changers

Ta dokumentarec spremlja potovanje elitnega športnika, Jamesa Wilksa, ko skuša odkriti optimalno prehrano za svojo uspešnost. Tukaj ni presenetljivo, gre na rastlinsko dieto in se nikoli več ne vrne! Odkriva, kako rastlinska prehrana povečuje učinkovitost, optimizira zdravje in ščiti širšo sliko – naš planet! Sledite njegovemu potovanju, ko trajno spremeni svoj pogled na hrano in zdravje. To je popoln dokumentarec za vsakega športnika.

Nevidni vegan

V Invisible Vegan boste izvedeli več o prehranskih težavah v afroameriških skupnostih. Igralka in režiserka Jasmine Leyva deli svojo zgodbo o odraščanju v nezdravem gospodinjstvu. Spremljajte njeno potovanje o tem, kako je pred sedmimi leti prešla na popolnoma veganski način življenja. Izjemno je predana raziskovanju, kako lahko z raziskavami in izobraževanjem pomaga skupnostim do boljših zdravstvenih odločitev.

Kaj Zdravje

Kaj Zdravje je film, ki sledi dokumentarcu Cowspriacy . Film se osredotoča na to, kako imajo velika podjetja in vlada koristi od vse večjega števila kroničnih bolezni. Razkriva vlogo, ki jo imajo farmacevtska podjetja, agropodjetja in podjetja za predelavo živalske hrane pri zdravju našega naroda – in to ni lepo. Kaj Zdravje odpre oči vsem, ki jih že skrbi, kako velika podjetja vplivajo na vse nas.

Vegucated

Vegucated je družbeni eksperiment, ki vključuje tri ljubitelje mesa in sira, ki za šest tednov postanejo vegani, da bi ugotovili, ali koristi za zdravje upravičujejo vse navdušenje. Ko se njihova telesa začnejo preoblikovati, izkusijo veliko več koristi, kot so pričakovali! Bolj kot se učijo o veganstvu, bolj se sprašujejo o živinorejski industriji kot celoti. Kljub težkim časom, kot so družinska srečanja in nadležni očime, ti trije mesojedci spremenijo svoja življenja in prehrano, vse na bolje.

Eating You Alive

Ker se izumlja več novih zdravil in tehnologij, ki nam omogočajo daljše življenje, še vedno zaskrbljujoče hitro umiramo zaradi bolezni srca, sladkorne bolezni, kapi in debelosti. Eating You Alive se globoko potopi v znanost o tem, zakaj toliko Američanov trpi za kroničnimi boleznimi. Odkrijte, kdo nas hrani s temi nezdravimi informacijami in kako lahko rastlinska prehrana to zaustavi in ​​obrne.

Hrana je pomembna

Hrana je pomembna želi dokazati, koliko je hrana res pomembna. Odkritje bilijonov dolarjev vredne industrije dobrega počutja je prvi korak v iskanju odgovorov tega filmskega para. Pogovarjajo se s prehranskimi strokovnjaki, da bi natančno ugotovili, kaj je vzrok kroničnih bolezni, nato pa raziskujejo, kako nas kemikalije, dodane naši vsakodnevni hrani, počasi ubijajo. Osredotočenost tega filma je, da v bistvu ponovno razmislimo o naših obstoječih prepričanjih o zdravju in dobrem počutju ter začnemo opažati, koliko sta prehrana in kakovost našega dnevnega vnosa hrane resnično pomembni.

Lačen sprememb

Lačen sprememb je nadaljnji dokumentarni film Hrana je pomembna . Film e razkriva, kaj je prehranska industrija skrivala vsa ta leta – kako uporabljajo ciljno usmerjene in izmuzljive strategije, s katerimi ne boste nikoli zadovoljni s svojim telesom; Ta dokumentarec vas bo motiviral, da v celoti pobegnete iz prehranske industrije, vključno z intervjuji piscev o zdravju, zdravnikov strokovnjakov in zgodb o preobrazbi ljudi, ki so bili prej predebeli in bolnih.

PlanEat

Načrtujte t je britanski dokumentarec, ki raziskuje prednosti polnovredne rastlinske prehrane. Osredotoča se predvsem na zdravstvene in okoljske dejavnike zamenjave ter na to, kako se naša zdravstvena vprašanja iz leta v leto povečujejo, žal pa jim ni videti konca.

Knjige, ki vam bodo pomagale prevzeti rastlinsko hrano:

Kako ne umreti dr. Michael Greger.

Ta najbolj znani strokovnjak za telesno in prehrano raziskuje 15 glavnih vzrokov prezgodnje smrti v Ameriki in kako je lahko večina teh vzrokov posledica slabe prehrane. Razloži, kako lahko odložimo predpisane tablete in vzamemo solato ter kako je hrana pogosto boljše in dolgotrajno zdravilo za naše kronične bolezni. Kako ne umreti je poln uporabnih in praktičnih nasvetov za vse, ki jih zanima bolj zdravo življenje.

Kitajska študija avtorja T. Colin Campbell in Thomas M. Campbell.


Kitajska študija je poglobljen potop v eno najdaljših in najobsežnejših študij o prehrani. Ta študija se osredotoča predvsem na razmerje med prehrano in tveganjem za kronično bolezen, ugotovitev pa je presenetljiva. Dokazuje moč rastlinske prehrane in koliko bolnikov lahko koristi od zamenjave.

Fiber Fueled dr. Will Bulsiewicz.

Napisal gastroenterolog, Fiber Fueled izziva keto in paleo dieto z rastlinsko alternativo. Študije kažejo, da je zdravje črevesja ključ do krepitve našega imunskega sistema, izgube teže in boja proti kroničnim boleznim. Pridiga, da modne diete uničujejo naše zdravje in da je ključna rešitev rastlinska prehrana. Fiber Fueled prihaja tudi z 28-dnevnim programom Jumpstart!

Jej, da živiš dr. Joel Fuhrman.


Jej, da živiš je hranljiv rastlinski 6-tedenski načrt, ki spremeni vaše zdravje. Vključuje tudi znanstvene raziskave o lakoti in hrepenenju, ki bodo spremenile vaš pogled na tiste poznonočne prigrizke. Dr. Fuhram obljublja, da vam bo njegova knjiga pomagala živeti dlje, zmanjšala potrebo po posredovanju in vam pomagala hitro shujšati. Vse zahvaljujoč celoviti rastlinski prehrani!

Obvladovanje sladkorne bolezni avtorja Robby Barbaro, MPH in Cyrus Khambatta, doktor znanosti


Medtem ko večina zdravnikov za obvladovanje sladkorne bolezni priporoča dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in veliko maščob, Obvladovanje sladkorne bolezni ima drugačen pogled na to, katera dieta je najboljša. Rešitev je prehrana, ki je nujna za ohranjanje zdravja in zmanjšanje inzulinske rezistence pri vseh vrstah sladkorne bolezni. Ta revolucionarna rešitev je rastlinska prehrana s polnovredno hrano z nizko vsebnostjo maščob. notri Obvladovanje sladkorne bolezni, dobili boste poglobljene znanstvene razlage o tem, zakaj vaše telo ne deluje pravilno in kako lahko polnovredna rastlinska prehrana to na koncu popravi. Vključuje tudi celoten načrt življenjskega sloga in 30 okusnih receptov za najboljše življenje.

Celotno: Ponovno razmišljanje o znanosti o prehrani avtorja T. Colin Campbell.


Od avtorja Kitajska študija , T. Colin Campbell pojasnjuje znanost za predstavljenimi dokazi. Opisuje, kako trenutne informacije o hranilni vrednosti ne gledajo na širšo sliko in zakaj je to težko spremeniti, če vemo, da nas hrana ubija. ' cela 'preučuje, kako hrana vpliva na naše celotno telo, ne samo, kako je lahko posamezna kemikalija škodljiva.

Sirna past avtor dr. Neal D Barnard.


Sirna past postavlja pod vprašaj trditev, ki smo jo vsi poslušali: Mleko je dobro za vas!

Dr. Barnard razkrije resnico o mlečnih izdelkih, da so polni kalorij in holesterola ter povzročajo rahlo odvisnost. Predstavlja obsežen program, ki lahko vsakomur pomaga, da se znebi želje po siru, hkrati pa izgubi težo in spremeni svoje zdravje.

Raztopina škroba avtorja John McDougall.


So ogljikovi hidrati res sovražnik? Raztopina škroba pravi ne! Trenutni trend v dietni industriji je brez ogljikovih hidratov. Od Atkinsa do Keto, uživanje škroba ne pride v poštev. McDougall dokazuje, da škrob ni sovražnik in vam lahko dejansko pomaga pri izgubi teže, preprečevanju bolezni in zdravljenju bolezni. Uživanje rastlinske prehrane še nikoli ni bilo lažje s tem 7-dnevnim začetnim načrtom, tedenskim načrtovalcem obrokov in več kot 100 okusnimi škrobnimi recepti.

Proteinaholik avtor dr. Garth Davis.


Napisal strokovnjak kirurg za hujšanje, Proteinaholik raziskuje, kako nas obsedenost z mesom pravzaprav ubija. Pripoveduje o bitkah pacientov z debelostjo in lastnem zdravstvenem strahu, zaradi katerega se je moral zbuditi in odložiti beljakovinski napitek. Dokazuje, da pri rastlinski prehrani ne obstaja pomanjkanje beljakovin in da nas preveč beljakovin iz minute v minuto naredi bolj bolne.

Prehranjevanje z živalmi avtorja Jonathon Foer.


Prehranjevanje z živalmi je delno preiskovalno novinarstvo, delno spomini, pred kratkim pa so ga spremenili v dokumentarec. Jonathon Foer nenehno preklaplja med uživanjem mesa in vegetarijanstvom, zato se sprašuje, zakaj smo sploh začeli jesti živali. Skrbi ga glede vrst živali, ki jih zdaj jemo. Odgovore najde v izvoru mnogih prehranjevalnih tradicij in fikcij, ki smo jih ustvarili okoli njih.

Izobraževanje o hrani, ki vpliva na vaše zdravje, je le prvi korak k zdravemu življenju. Naslednji korak je zavezanost k spremembi vaše prehrane, da boste živeli dlje, se počutili bolje in preprečili kronične bolezni.

Če ste se pripravljeni posvetiti sebi, priporočam moj program načrtovanja obrokov Plant Ahead, da bo prehod na rastlinski življenjski slog preprost in okusen. Ta program ponuja tedenski načrt obrokov + seznam živil in dostop do vseh preteklih načrtov obrokov, ki vsebujejo več kot 350 receptov!

Začnite svojo rastlinsko pot že danes, tako da se nam pridružite tukaj.

Opomba: pridružene povezave so v tem članku.

Priljubljene Objave