Pet genialnih načinov, kako v otrokove obroke vnesti več zelenjave

Tukaj je pet genialnih načinov, kako v otrokove obroke vnesti več zelenjave. Nikoli ne bodo ničesar posumili.

Spomnim se, da sem kot otrok absolutno preziral vsako hrano, ki je bila zelena. Špinača, zelena čebula, ohrovt in paprika niso prišle niti blizu tega ustja.

Čeprav je bila nesramna, je moja mama vedno našla zahrbtne načine, kako vključiti zelenjavo v moje obroke, ne da bi jaz vedela (mama, imam te)!V mojem certifikacijskem programu Holistic Nutrition & Health Coach z Nutraforija , sem se učil o razvojnih stopnjah malčkov, otrok in najstnikov ter o tem, kako pomembno je v mladosti jesti hranljivo bogato hrano. Glede na Staying Healthy With Nutrition avtorja Elsona M. Haasa pravi, da je uživanje hranljivo bogate hrane v mladosti prav tako tako pomembno, ker utira pot zdravemu prehranjevanju za vse življenje.

receita de chalotas

The seveda je bil odličen pri razčlenjevanju prehranskih potreb vsake razvojne starostne skupine od dojenčka do odrasle dobe. Toplo priporočam vsakomur, ki ga prehrana močno zanima ali ki želi samo izboljšati zdravje sebe in svoje družine.

Ker vem, da se toliko staršev spopada z izbirčnimi otroki (ali možmi/ženami, haha), sem se odločil, da bom za to objavo v blogu uporabil Rožnatega panterja. Tukaj je razčlenitev petih genialnih načinov, kako v otrokove obroke vnesti več zelenjave.

Kazalo Poglej večPoglej manj

1. Postanite prijatelji s svojim kuhinjskim robotom

ken-pcr-fpm250-m

Eden najlažjih načinov, da zelenjavo zamaskirate v raznolike obroke, je s kuhalnico. Moj najljubši primer tega je omaka za testenine. Kadarkoli pripravljam večerjo s testeninami, bom predelal papriko, čebulo, špinačo in korenček (ali dobesedno katero koli zelenjavo, ki jo imate v hladilniku) in jo dodal v omako za testenine. Namesto da bi bili v omaki koščki zelenjave, postane bolj mesnate strukture in je prikrita kot gosta in okusna omaka.

Pina

2. Špinača za zmago

Špinača-PNG-Slika1.webp

Zabavno dejstvo: Okus špinače je v smutijih NEZAZNAVEN! Prinaša tudi številne koristi za zdravje, saj je poln vitamina K in železa, ki pomagata pri rasti in vitalnosti kosti.

Seveda je glavni znak špinačnega smutija njegova zelena barva. Najboljši način, da to prikrijete, je, da dodate nekaj borovnic, in bam, namesto tega imate okusen vijoličen smoothie! To je zdaj sneakkyyyyy.

3. Zelenjava za sladico

Chocolatebrownie.webp

Tudi sladica ni VARNA! Pred tednom dni sem na svoji Facebook strani delila recept za sladke krompirjeve brownije, ki vsebujejo le sladki krompir, kakav v prahu in arašidovo maslo. Pridejo iz pečice, tako neokusni, da bodo vaši otroci navdušili za še več! Tukaj je recept .

Druga priljubljena je prijetna krema iz zamrznjenih banan in ne težka smetana. Tukaj je moj najljubši recept avtor The Minimalist Baker.

quão doce come

4. Cvetača je bomba

Cvetača_PNG_Clip_Art-1490

OBOŽUJEM cvetačo. Tudi vaši otroci bodo oboževali cvetačo, saj ne bodo vedeli, da jo vtikate v vso njihovo najljubšo hrano (HAH)!

Cvetača nima premočnega okusa in ima odlično teksturo, ki jo je mogoče spremeniti glede na to, v kaj jo skrivate. Zelo rada dam cvetačo v kuhinjski robot, da naredim cvetačni riž. Če ga dodate rjavemu ali basmati rižu, ga dobesedno ni mogoče zaznati.

Cvetača je tudi odlična vmešana v pire krompir ali kot nadomestek za stvari, kot je skorja za pico. To je dobro, vegansko recept samo za to.

5. Juha

lastnosti-skleda-juhe

Niste si mislili, da bom naredil top pet objav, ne da bi vključil juho, kajne? (Če ste nov na tem spletnem dnevniku, boste hitro izvedeli, da sem OBSEDEN s juho).

Spomnim se, da me je kot otroka odvrnil že sam pogled na zelenjavo. Za izbirčne jedce, ki ne marajo velike, košate zelenjave, poskusite zmešati zelenjavne juhe, da prikrijete zelenje! Dva izmed mojih najljubših receptov za mešane juhe sta moja enostavna kremna paradižnikova bazilika juha – brez veganov in mlečnih izdelkov ali ta V egan Kremna juha iz brokolija Fat Free Vegan Kitchen. Za dodatne mamine ali očetove točke postrezite juho v kruhovi skledi.

sundaes tijolo nj

Kateri so vaši najljubši nasveti za vstavljanje zelenjave v otrokovo hrano? Pridružite se pogovoru na Facebook in Instagram !

Kopija Teal Circle Photo Grid Plain Collage Instagram Post.webp

Priljubljene Objave