Kako premagati jetlag s prehrano

Enaintrideset ur in dva leta pozneje smo končno stopili v živahni in živahni Bangkok na Tajskem za začetek naše enomesečne avanture v jugovzhodni Aziji!

Tajska je 12 ur pred Torontom v Kanadi in pristali smo ob 11:00 po bangkoškem času. To je pomenilo, da je bila doma 23.00 in naša telesa so nam sporočala, da je čas za prepotrebno zapiranje oči.

Načrtujem nadaljevanje študija Health Coach Certification pri Nutraforija na vseh naših potovanjih sem imel s seboj svoj iPad, opremljen z učbenikom Ostanite zdravi s prehrano avtorja Elson M. Haas. Ta knjiga je v bistvu prehranska biblija, ki zajema vse od vitaminov, mineralov in ja, kako ostati zdrav med potovanjem.Pravzaprav je bil cel razdelek o zdravem potovanju, ki sem ga označil za branje med najinim letom navzdol, in zelo sem vesel, da sem ga. To je postavilo temelje za gladek prehod na tajski čas in ohranjanje vitalnosti med našim potovanjem.

Žal, tukaj je pet odličnih načinov za preprečevanje časovnega zamika med potovanjem ali počitnicami

1. Preko: To je morda najbolj očiten način, kako prehiteti časovni zamik. Ker smo na Tajsko prispeli ob 11.00 in smo bili 12 ur pred torontskim časom, je bilo edino smiselno ostati buden do naravne bangkoške noči, da bi se naše telo navadilo na nov časovni pas. To je bilo zahtevno, vendar smo zdržali do 20.00 po tajskem času, preden smo se spustili na rjuhe.

2. Zajem vode: Zrak v letalu je suh in lahko človeka hitro dehidrira. To je še bolj zaskrbljujoče pri letih na dolge razdalje, kot je bil tisti, ki smo ga imeli na Tajskem. Poleg tega lahko uživanje alkohola in kave poslabša težavo. Haas v delu Staying Healthy With Nutrition predlaga, da povečate vnos vode, da preprečite dehidracijo, zaprtje, glavobole in utrujenost ter stres pred, po in med letom.

3. Jejte svojo običajno hrano: Bangkok je meka okusne in grešne ulične hrane: pad thai, ocvrte bananine palačinke, globoko ocvrti spomladanski zvitki in še več. Haas v knjigi Staying Healthy With Nutrition predlaga, da s seboj prinesete ali poiščete nekaj zdravih prigrizkov, ki jih običajno uživate doma, da boste ohranili energijo in ohranili svoj želodec pod nadzorom. Čeprav se tej grešni ulični hrani nisva popolnoma izognila, je bil eden prvih postankov v Bangkoku na tržnici svežega sadja, kjer sva za prigrizek nabrala znano sadje in oreščke. Iz svojih študij z Nutraphoria sem se naučil o vrednosti in kakovosti lokalnega svežega sadja in to nam je resnično pomagalo, da smo bili nahranjeni in da smo bili izčrpani med našo potjo.

4. Redno telovadite: Ena zadnjih stvari, ki bi jih morda želeli početi na počitnicah, je telovadba. Vendar je to ena najboljših stvari, ki jih lahko storite, da preprečite časovni zamik in ohranite zdravje in vitalnost med potovanjem. Haas pravi, da je redna vadba nujna, saj zmanjšuje stres, pomaga čistiti toksine in nas ohranja v formi za morebitne izlete, na katere se odpravimo med počitnicami. Na srečo je vadba na voljo v številnih oblikah in ugotovili smo, da smo po ulicah Tajske hitro hodili, namesto da bi se vozili s taksijem, kar nam je pomagalo ohranjati telesno pripravljenost in pridobiti zdrav apetit.

5. Vzemite svoje vitamine in dodatke: Vitamini vam lahko resnično pomagajo hitreje privaditi na nov časovni pas, saj pomagajo sprostiti možgane in telo. Da bi preprečili časovni zamik, Haas predlaga jemanje vitamina C, kalcija, melatonina in magnezija za dober spanec, zlasti po letenju z zahoda na vzhod. Za krepitev dnevne energije uporabite zelišča, kot sta ginseng in čaj za budnost.

Vsi ti nasveti so le predlogi in pomembno je, da naredite tisto, kar se vašemu telesu zdi prav, da optimizirate svoje zdravje in vitalnost med dopustom (kar seveda pomeni, da pustite prostor za razvajanje!)

Če vas zanima več o tem, kako ohraniti zdravo telo, duha in duha, obiščite Nutraforija spletno mesto za informacije o njihovih cenovno ugodnih, spletnih programih holistične prehrane in zdravstvenih trenerjev.

Priljubljene Objave