Razlogi, zakaj leta 2020 preiti na rastlinsko proizvodnjo

Všeč so nam bili njihovi odgovori in zdaj smo navdihnjeni, da jih delimo z vami glavni razlogi, zakaj leta 2020 preiti na rastlinsko proizvodnjo.

V svetu, polnem izbir, verjamemo, da je pri odločitvi, ki vam spremeni življenje, najboljša odločitev najti svoj ZAKAJ.

Iskanje vašega ZAKAJA vas bo pomagalo usmeriti na novo pot z namenom, a vam bo tudi pomagalo ostati na poti.Če ste bili radovedni, kako bi postali rastlinski, smo prepričani, da vam bodo ti razlogi, da leta 2020 začnete rastlinsko, pomagali narediti naslednji korak.

Upoštevajte tudi, da ta seznam ni razvrščen po pomembnosti.

Kazalo Poglej večPoglej manj

RAZLOG #1 – TVOJE ZDRAVJE:

Rastlinska polnovredna prehrana je ena najbolj zdravih diet!

Posledično lahko sprejetje tega načina življenja prinese splošne koristi za zdravje. Znano je, da polnovredna rastlinska prehrana zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja, debelost, sladkorno bolezen, nekatere vrste raka in več! Opravljenih je bilo nešteto študij, da bi dokazali te dokaze, vključno z enim mojih najljubših virov Kitajska študija.

The Svetovna zdravstvena organizacija pojasnjuje, da je 60 % vseh smrti posledica kroničnih bolezni, pri čemer so srčno-žilne bolezni eden glavnih vzrokov. Ta članek tudi ugotavlja, da so dejavniki tveganja povezani z nezdravo prehrano, telesno nedejavnostjo in običajno uporabo tobaka.

Svetovna zdravstvena organizacija navaja: Če bi odpravili te dejavnike tveganja, bi preprečili vsaj 80 % vseh bolezni srca, možganske kapi in sladkorne bolezni tipa 2; več kot 40 % raka bi preprečili

Se zdaj sprašujete, kaj sploh je polnovredna rastlinska prehrana?

Prehrana, ki temelji na polnovrednih rastlinskih živilih, vključuje široko paleto polnovrednih živil in zmanjševanje predelane hrane. To bi bila katera koli rastlinska hrana v naravnem stanju, nerafinirana ali sestavljena iz minimalnih sestavin. To izključuje živalske proizvode, kot so meso, ribe, mlečni izdelki in med.

Infografika rastlinske polnovredne hrane, ki jo lahko pregledate Vilice nad noži:

Obstaja veliko vrst rastlinskih diet, ki jih morate upoštevati pri prehodu, osebno priporočamo polnovredno rastlinsko prehrano zaradi njenih dokazanih izkušenj in zgodovine za optimalno zdravje.

RAZLOG št. 2 – ZA ŽIVALI:

Naš naslednji razlog, zakaj bomo leta 2020 začeli uporabljati rastline, so živali!

Na dan je po svetu ubitih več kot 200 milijonov kopenskih živali.

To je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za podporo dobrega počutja živali. Uživanje rastlinske prehrane lahko reši več kot 25 kopenskih živali na leto.

Industrijska reja in mučenje živali sta svetovni problem.

Kaj je tovarniško kmetovanje? Industrijska reja je industrijska dejavnost, ki se izvaja za proizvodnjo mesnih izdelkov. Faktoring kmetuje velike količine živali, kot so krave, piščanci in prašiči za prehrano. Te živali so v skrajnem zaporu, nehumano zakoljene, vbrizgavajo jim hormone in številne antibiotike za namene rasti in preprečevanje bolezni.

Če želite izvedeti več o tem, kaj se dogaja v zvezi z mučenjem živali, priporočam, da si ogledate katerega koli od naslednjih treh dokumentarcev.

  • Zemljani

  • Dominion

  • Črna ribica

RAZLOG #3 – OKOLJE:

Zmanjšanje porabe živalskih proizvodov ima velik pozitiven vpliv na naše okolje.

Živinoreja in njeni stranski proizvodi povzročijo najmanj 32.000 milijonov ton ogljikovega dioksida (CO2) na leto ali 51 % vseh svetovnih emisij toplogrednih plinov. Robert James Goodland

Živinoreja močno prispeva k podnebnim spremembam. Učinki segajo od porabe vode, emisij toplogrednih plinov, poselitve zemljišč, onesnaženja z odpadki, krčenja gozdov in širjenja začimb.

Nekaj ​​statističnih podatkov:

Hvala, ker ste si vzeli čas za branje tega članka! Predvsem pa upam, da bo to osvetlilo tudi razloge, zakaj leta 2020 razmisliti o rastlinski proizvodnji, če tega še niste storili.

Najpomembneje pa je, da je zaradi obilice možnosti, ki se pojavljajo po vsem svetu, lažje kot kdaj koli prej iti na rastlinsko. Pomagamo vam tudi pri prehodu na rastlinsko prehrano z našimi preprostimi in lahkimi rastlinskimi obroki s polnovrednimi živili. Tukaj lahko izveste več: Plant Ahead Meal Prep Program.

Priljubljene Objave