Ali vegetarijanci res živijo dlje kot mesojedci? Šokantna resnica

Študija, ki trenutno poteka na Univerzi Loma Linda, je ugotovila, ali vegetarijanci in vegani živijo dlje kot vsejedi. Odgovor - DA .

Prvotna študija univerze se je začela v petdesetih letih 20. stoletja in je spremljala na tisoče adventistov sedmega dne, ki so sledili vegetarijanski prehrani, ki jo je spodbujala njihova vera. Raziskava je pokazala, da živila, ki jih običajno uživamo v rastlinski prehrani, vključno s sadjem, zelenjavo, polnozrnatimi žitaricami in stročnicami, zmanjšajo možnosti raka, bolezni srca, sladkorne bolezni tipa 2, hkrati pa spodbujajo zdravo telesno težo in zdravje možganov.

Študije so se nadaljevale leta 2002, financiral jih je nacionalni inštitut za zdravje, z novo populacijo vegetarijanskih adventistov sedmega dne. Te študije kažejo neverjetne podatke glede na Yahoo! Življenjski slog.  • Moški vegetarijanci živijo povprečno 83, 3 leta, ženske pa 85, 7 leta. To je 9, 5 do 6 let dlje kot pri vsejedih (v Kaliforniji)
  • Vegani so v povprečju 30 funtov lažji od mesojedcev.
  • Vegani so tudi pet enot lažji na lestvici BMI od mesojedcev.
  • Vegetarijanci in vegani so tudi manj odporni proti insulinu kot mesojedci.
Kopija kopije rastlinskih virov kalcija (1)

Ljudje, ki omejujejo uživanje živalskih proizvodov, so prav tako zaščiteni pred boleznimi, povezanimi z življenjskim slogom, kot je sladkorna bolezen tipa 2.

Če želite prebrati več o vplivu rastlinske prehrane na zdravje, si oglejte Kitajska študija.

Priljubljene Objave