Usnje Mango Fruit

Če ste sladkosnedi, vam bo všeč to usnje sadja manga. Z eno samo sestavino ne dobite več polnovredne hrane od tega!

Ena stvar, ki se mi je zdela težka, odkar sem prešla na rastlinsko hrano, je iskanje sladkarij, ki bi potešile moje želje. Večina sladkarij, ki jih prodajajo v trgovinah, je še vedno narejenih iz želatine, veganom prijazne sladkarije pa so pogosto predrage. To usnje mangovega sadja je po teksturi presenetljivo podobno žvečljivim, gumijastim bonbonom. In tako enostavno ga je narediti!

Zakaj vam bo všeč ta recept

 • Sem omenil, da ima samo ENO sestavino? Ne more biti preprostejše od tega!
 • Večina postopka kuhanja poteka brez rok. Lahko se le usedete in sprostite, medtem ko se usnje vašega sadja manga strdi v pečici.
 • Mango je naravno sladek, dehidracija pa resnično prinese čudovit okus!
 • Če živite v delu sveta, kjer lokalno gojijo mango, je to popoln recept, da to izkoristite!
usnje sadja manga

Kako narediti ta recept

Pečico segrejte na 175 F in pekač obložite s silikonsko podlogo za peko. Primeren je tudi pergamentni papir, vendar mora ležati popolnoma ravno na pekaču.Dodajte mango v mešalnik visoke hitrosti in zmešajte, dokler ni gladka. Zmes vlijemo na pekač in jo s ploščato lopatko razporedimo v pravokotno obliko. Poskrbite, da bodo robovi debelejši od sredine, saj se bodo hitreje posušili.

Postavite v pečico za 2 1/2 uri. Preverite in obrnite pekač. Pecite še 2 uri, preden ponovno preverite. Čas se razlikuje glede na vsebnost vode v sadju. Sadno usnje je pripravljeno, ko se brez težav dvigne s silikonskega lista ali pergamentnega papirja. Če je ob robovih suh, ga lahko rehidrirate z mokro krpo.

mangov pire v mešalniku

Hack It!

 • Usnje mangovega sadja shranite zvito v voščenem papirju ali pergamentu po želji.
 • Če želite dodati kanček kislosti, dodajte nekaj limetinega soka in malo limetine lupinice v mešalnik. Limeta resnično pomaga še bolj poudariti okus manga!
 • Uporabite lahko zamrznjen mango, če ga odmrznete, preden ga daste v mešalnik.
 • Ali lahko naredite več pladnjev tega naenkrat? Seveda lahko, če vaša pečica ali dehidrator omogočata to funkcijo. Upoštevajte, da lahko traja nekoliko dlje. Po drugi strani pa boste imeli večjo serijo.
mangov pire na pekač

Drugi recepti, ki vam bodo všeč

Za več neverjetnih in preprostih veganskih receptov si oglejte Načrtovalec PlantYou ! V svoji bazi podatkov ima VEČ kot 600 polnovrednih rastlinskih receptov in vam omogoča, da vsak teden ustvarite načrte obrokov po meri. Prav tako lahko spremenite število obrokov za vsak recept, da se prilagodite poljubni velikosti gospodinjstva. Še bolje, na podlagi vaše izbire za vas napiše vaš seznam živil! Kdo je rekel, da mora biti rastlinsko življenje težko?

In če iščete dobro vegansko kuharsko knjigo, vam bo všeč PlantYou kuharska knjiga ! Poln je okusnih, začetnikom prijaznih receptov za vsako priložnost. Vsak recept spremlja infografika s podrobnostmi o sestavinah, kar olajša vizualne učence, kot sem jaz. Poleg tega ima nekaj nasvetov o kuhanju WFPB, vključno z vzorčnim nakupovalnim seznamom. No, kaj še čakaš?

Recept: Porcije:8 Čas priprave:5 min Čas kuhanja:4 ure 30 min

Sestavine

 • 3 skodelice mango

Oprema

 • Mešalnik
 • Pecilna folija
 • Silikonska folija proti prijemanju
 • Ploščata lopatica

Navodila

 • Pečico segrejte na 175 F in pekač obložite s silikonsko podlogo za peko. Primeren je tudi pergamentni papir, vendar mora ležati popolnoma ravno na pekaču.
 • Dodajte mango v mešalnik visoke hitrosti in zmešajte, dokler ni gladka. Zmes vlijemo na pekač in jo s ploščato lopatko razporedimo v pravokotno obliko. Poskrbite, da bodo robovi debelejši od sredine, saj se bodo hitreje posušili.
 • Postavite v pečico za 2 1/2 uri. Preverite in obrnite pekač. Pecite še 2 uri, preden ponovno preverite. Čas se razlikuje glede na vsebnost vode v sadju. Sadno usnje je pripravljeno, ko se brez težav dvigne s silikonskega lista ali pergamentnega papirja. Če je ob robovih suh, ga lahko rehidrirate z mokro krpo.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delila Carleigh Bodrug (@plantyoe)

Kalorije:37.1kcal, Ogljikovi hidrati:9.3g, Beljakovine:0, 5g, maščobe:0, 2g, Nasičena maščoba:0, 1g, Polinenasičene maščobe:0, 04g, Mononenasičene maščobe:0, 1g, Natrij:0, 6mg, kalij:104mg, Vlakno:1g, sladkor:8.5g, Vitamin A:669.5IU, Vitamin C:22.5mg, Kalcij:6.8mg, železo:0, 1mg Kuhinja:ameriški Tečaj:Sladica

Priljubljene Objave