Sadje in zelenjava, ki bosta zdržala najdlje

Z vami delimo sadje in zelenjavo, ki bosta najdlje zdržala v vašem hladilniku ali shrambi!

Mislim, da se lahko vsi strinjamo, da so živilski odpadki žalosten prizor!

Zlasti pri rastlinski prehrani redno uživate sveže pridelke. Tudi metanje sadja in zelenjave ni prijazno do vaše denarnice.Za to težavo obstaja rešitev! Če veste, katero sadje in zelenjava bosta najdlje zdržala v vašem hladilniku ali shrambi, se boste izognili živilskim odpadkom in ohranili svež in okusen okus sadja in zelenjave! Če se odločite za sadje in zelenjavo z daljšo življenjsko dobo, boste prihranili denar in zmanjšali število obiskov trgovine z živili. Koristno je tudi vedeti, kako pravilno shraniti te predmete in kateri so združljivi s shranjevanjem v shrambi, hladilniku ali zamrzovalniku!

Držanje zdrave prehrane je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja in bo pomagalo telesu in imunosti ostati močna.

Imeti na voljo raznovrstno sadje in zelenjavo je ključnega pomena za pridobivanje vseh zdravih vitaminov in mineralov, ki jih potrebujete na polnovredni rastlinski prehrani. Zato smo menili, da je koristno deliti pravo vrsto sadja in zelenjave, ki lahko najdlje zdrži v vaši shrambi ali hladilniku.

Ne samo, da so te informacije koristne za vztrajanje pri rastlinski prehrani, ampak je tudi zelo koristno vedeti, kako shraniti sadje in zelenjavo, da se izognete kvarjenju in odvečnim živilskim odpadkom. Samo predstavljajte si, kako koristne bodo te informacije za vas in vaš bančni račun!

Sledi popoln seznam sadja in zelenjave, ki bo najdlje zdržala v vašem hladilniku ali shrambi!

KROMPIR – 2-6 mesecev

Na voljo je veliko vrst krompirja. Pravi čas je, da ga premešate. Ste že slišali za krompir Vitelotte? No, večina ljudi ga imenuje kar vijoličen krompir, a kar poka od okusa! Krompir zdrži 2-3 mesece v suhem, temnem in hladnem prostoru. Če jih hranite v papirnati vrečki, kartonski škatli ali velikem zabojniku, jih boste preprečili, da bi se pokvarili. Predlagamo, da jih, če je le mogoče, hranite v omari ali kleti. Kuhan krompir lahko zamrznete in ga v vrečki za shranjevanje v zamrzovalniku hranite do 6 mesecev.

SQUASH – 1-3 mesece

Špageti, maslena in želodova buča bodo zdržale 1-3 mesece! Če se izogibate kakršnim koli bučam z urezninami, modricami ali mehkimi pikami, boste zagotovili zdravo dolgotrajno bučo. Bučo shranjujte v temnem in hladnem prostoru, tako kot bi s krompirjem! Če želite bučam podaljšati življenjsko dobo, se prepričajte, da se na mestu, kjer jih shranjujete, ne dotikajo tal in so dejansko dvignjene od tal ali tal.

JABOLKA – 2 meseca

Jabolka shranjujte v posodi za hrustljavo v hladilniku, da ostanejo sveža in obstojna dlje. Jabolka so res dostopna in jih lahko uporabimo v mnogih receptih. Priporočamo, da so jabolka ves čas v letu polno založena.

CITRUS – 1-2 meseca

Ne govorimo samo o limonah in limetah. To vključuje pomaranče, grenivke in pomelo. Te agrume lahko shranite v mrežasti vrečki v hladilniku ali posodici. Citrusov nikoli ne shranjujte v plastični vrečki, saj se bodo hitro pokvarili. Če sledite tem metodam, bi morali citrusi zdržati 1-2 meseca.

ZELENA – 2 tedna

Ob pravilnem shranjevanju lahko zelena v vašem hladilniku zdrži do 2 tedna. Zeleno tesno zavijte v aluminijasto folijo in jo hranite v nepredušni posodi ali plastični vrečki v hladilniku. Če želite še podaljšati življenjsko dobo, zeleno narežite na majhne koščke in shranite v zamrzovalniku do 12 mesecev. Zamrznjena zelena se bo najbolje obnesla v kuhani hrani, namesto da bi jedli surovo. Odmrznjeno zeleno dodajte v juhe, enolončnice, smutije in enolončnice.

KORENČEK – 3-4 tedne

Če je korenje pravilno shranjeno, lahko v hladilniku zdrži do 4 tedne. Najbolje jih je hraniti v plastičnih ali silikonskih vrečkah. Izogibajte se nakupu korenja s črnimi ali rjavimi pikami na vrhu ali okoli zelenega listnatega stebla. Če korenje operete in nato skuhate, ga lahko shranite v nepredušni posodi v zamrzovalniku do 12 mesecev.

ZELJE – 4-6 tednov

V programu Plant Ahead Meal Plan Program smo pred kratkim objavili recept za slasten rastlinski zeljni zvitek. Spodbujamo vas, da postanete bolj ustvarjalni z zeljem, saj je lahko okusno v toliko različnih receptih. Zelo radi jemo tudi zeljne juhe, solate in zelenjavni prežganec. Če želite podaljšati življenjsko dobo svojega zelja, ga ne perite, dokler ni pripravljeno za uporabo, in ga shranite v hladilniku zavitega v plastično ali voščeno folijo. Ne pozabite raziskati razpoložljivih vrst zelja, vključno z bok choy, vijoličnim, nappa in seveda priljubljenim zelenim zeljem!

ČEBULA – 2 meseca

Po našem mnenju čebula naredi vsako jed boljšo; so polne sočnega okusa in so odlične kot nadomestek za olje. Izogibajte se nakupu čebule s pegami, to je znak, da se lahko kmalu pokvari. Izogibajte se uporabi plastične vrečke in se odločite za mrežasto vrečko, ki jo najbolje shranite na temnem in suhem mestu nekje v shrambi. Lahko ga shranite tudi v hladilniku v tesno zaprti posodi, ko odstranite čebulne olupke. Če opazite, da se vaša čebula začenja kvariti, jo drobno nasekljajte in shranite v zamrzovalnik, da ji podaljšate življenjsko dobo.

ČESEN – 6 mesecev

To je še ena stalnica, ki jo morate vedno imeti pri roki. Čebulice ne zlomite, le vzemite iz nje tisto, kar potrebujete, saj boste tako podaljšali življenjsko dobo posamezne čebulice česna. Če želite, da bo česen obstojen dlje, ga shranite v odprto papirnato vrečko ali kovinsko mrežasto posodo. Česen je priročen za aromatiziranje hrane in odlično podpira imunski sistem.

KORENOVA ZELENJAVA – 3-6 mesecev

Korenovke vključujejo peso, repo, rutabagas in pastinak. Korenasto zelenjavo hranite na hladnem mestu z dobrim pretokom zraka v mrežasti posodi, kartonski škatli z luknjami ali lesenem stojalu. Še en strokovni nasvet je, da korenasti zelenjavi odrežete vrhove, da zagotovite, da bo obstojna dlje časa.

Iščete polnovredne rastlinske recepte?

Pravkar smo objavili številne vire na našem spletnem dnevniku, da vam pomagamo, vključno z Članek spletnega dnevnika z recepti samo za shrambo . Vključili smo 4 okusne recepte, za katere verjetno že imate sestavine v svoji shrambi. Prav tako smo prilagodili naš program načrtovanja obrokov Plant Ahead, da se osredotoči na osnovne izdelke shrambe ter da je cenovno ugoden recept, ki temelji na minimalni količini sestavin. Stojimo za preprostim načelom, da mora biti uživanje polnovredne rastlinske hrane enostavno in preprosto! Naši načrti so bili vedno dostopni tistim z omejenim proračunom ali vsem, ki želijo prihraniti čas v kuhinji s pravilno pripravo obrokov!

Danes se lahko pridružite programu Plant Ahead Meal Prep za samo 7, 99 $/mesec in uživate v polnem izobilju zdravih polnovrednih rastlinskih receptov brez olja in rafiniranega sladkorja!

Priljubljene Objave