Kako zmanjšati zavrženo hrano

Pogovorimo se o odpadkih, še posebej o odpadni hrani. V tem članku vam bomo povedali, kako zmanjšati zavrženo hrano v vaši rastlinski kuhinji.

Poročajo, da se v Kanadi vsako leto zavrže 140 kilogramov odpadne hrane na gospodinjstvo. Sliši se kot tona zavržene hrane, kajne?

Tudi v ZDA je to velik problem, saj se približno 40 % hrane v gospodinjstvu zavrže. Na moje presenečenje sta najbolj zavržena zelenjava in sadje. Za katere se morda ne zavedamo, da jih je mogoče rešiti in pojesti.Pravzaprav je zelo malo živil, ki se jim ne moremo izogniti zapravljanju, preden se pokvarijo. Kar je bonus za jedce rastlinskega izvora.

Tu pride v poštev tudi priprava obroka. Načrtovanje obrokov pomaga znatno zmanjšati zavrženo hrano. Ko kupite samo tisto, kar potrebujete, in načrtujete, kaj boste naredili za naslednji teden.Načrtovanje obrokov je eden najlažjih načinov za zmanjšanje zavržene hrane.

Če želite začeti, pojdite na Plant Ahead Meal Plan Program. Vsak teden pripravimo nov načrt zdravega obroka, ki temelji na polnovredni rastlinski hrani in ne vsebuje olja. Ta načrt je korak bližje temu, da vam pomagamo za vedno zmanjšati zavrženo hrano.

Priprava obrokov je tudi v pomoč pri ugotavljanju, kaj se mora zgoditi, ko gre za zmanjšanje zavržene hrane. Ali lahko ostanke uporabite za pripravo juhe? Ali pa bi moralo vaše gospodinjstvo imeti kompost? Začeti z načrtom je najboljši način.

Tu so naši najboljši nasveti za zmanjšanje zavržene hrane v vaši rastlinski kuhinji!

Ocenite, kaj imate!

Vsak teden pobrskajte po svoji shrambi, hladilniku in zamrzovalniku. Med brskanjem si postavite pomembna vprašanja...

  • Kaj lahko uporabim za pripravo obrokov ta teden?
  • Ali imamo kaj ostankov, ki bi jih morali pojesti?
  • Kaj bo šlo kmalu narobe?

Ok popolno! Odgovorili ste na ta vprašanja. Zdaj smo ustvarili neverjeten obrok shema načrtovanja ki ga je mogoče natisniti, in predlagamo, da tukaj napišete vse, kar nameravate narediti, preden se odpravite v trgovino. To je fantastično orodje za načrtovanje obrokov glede na to, kar že imate na zalogi. Tako imate jasen in zastavljen načrt, da se odpravite v trgovino z živili, brez motenj glede nakupa preveč ali premalo. Tudi tukaj vam želimo prihraniti čas!

Privoščite si sadje in zelenjavo, kajne!

Da, prav ste prebrali. S sadjem in zelenjavo moramo ravnati pravilno. To se začne s pravilnim shranjevanjem. V svojem članku sem delil ogromno informacij o tem Sadje in zelenjava, ki trajata najdlje in Najboljša zamrznjena sadje in zelenjava.

Če povzamem te članke, morate začeti pravilno shranjevati zelenjavo in sadje, da zmanjšate zavrženo hrano in zagotovite optimalno dolgoživost.

Na primer, korenasta zelenjava se najbolje obnese, če je shranjena v temnih prostorih, ki so dvignjeni od tal, saj bo tako dlje ostala sveža. Pa tudi večina zelenjave se ne obnese dobro v plastičnih vrečkah. Zato predlagamo, da se odločite za mrežaste ali bombažne vrečke, če jih je treba shraniti v hladilniku, vendar lahko vedno tudi brez.

Druga stvar, ki jo morate upoštevati, je, kako shranjujete svoje obroke. Predlagamo, da vedno uporabljate steklene posode in, če je mogoče, zmanjšajte ali odstranite plastiko. Plastične posode vsebujejo kemikalije, ki so lahko potencialno škodljive. Kozarec bo vašo hrano ohranil dlje svežo, okus pa bo ostal tako prijeten. Da ne omenjam, kako velik vpliv ima plastika na naše okolje, in to je odličen način za zaščito planeta. Oglejte si naš članek o naših najljubših posodah za pripravo obrokov tukaj

Za konec se pogovarjajmo še o rokih uporabnosti, torej za sadje in zelenjavo ni običajno, da imajo rok uporabnosti. Pogosto še vedno slišim ljudi, kako mečejo zelenjavo, ko ima nekaj rjavih madežev ali nepravilnosti. Menim, da je to treba obravnavati, če vaša zelenjava in sadje nista gnila ali plesniva, sta še vedno primerna za uživanje ali reševanje. Zatorej še ne pospravite te pikčaste banane ali ohrovta! Ta živahna živila, bogata s hranili, lahko shranite!

Ko gre za izdelke shrambe, upoštevajte rok uporabnosti v primerjavi z rokom uporabnosti. Ta dva datuma se pogosto zamenjata in hrana se zavrže, saj ljudje običajno mislijo, da je najboljši pred iztekom roka uporabnosti.

Naj bodo ostanki spet zabavni!

Ostanki so lahko zabavni! Če člani gospodinjstva ne morejo pojesti tistega, kar je na njihovem krožniku, to prihranite za drug obrok naslednji dan. In zdaj se morda sliši dolgočasno ali pusto jesti samo isti obrok. Predlagam, da ga poskusite vključiti v druge obroke ali zamrzniti, ko boste imeli recept za kosilo ali večerjo, s katerim bo deloval. Na primer, če imate čičerikin kari. Ostanke zamrznite in jih dodajte v skledo riža ali juhi!

Še en zabaven trik za ostanke bi bil, da ostanke začinite drugače kot takrat, ko ste jih prvotno pojedli. Ali pa jedi dodajte druge sestavine. Tako nihče več ne bo govoril dolgočasnih ostankov. Verjetno se sploh ne bodo zavedali, da jedo tudi ostanke!

Prav tako, če imate ostanke smutijev, omak ali zelišč, jih poskusite zamrzniti v kocke! To je odličen način za ponovno uporabo ostankov na osnovi tekočine.

Ostanki so tudi odličen način za prihranek denarja in so velik del našega programa Plant Ahead. Ostankov ali uživanja istega obroka med tednom ne bi smeli obravnavati kot dolgočasnega, temveč kot način uživanja okusnega obroka večkrat v tednu. Prav tako bo prihranilo ogromno časa v kuhinji, kar mislim, da se vsi strinjamo, da je fantastično!

Ne zapravljajte svojih zapiskov!

Ostanki so dragoceni in z njimi bi morali biti iznajdljivi, da zmanjšamo zavrženo hrano. Iz ostankov lahko naredite veliko okusnih kreacij, na primer zelenjavne juhe, juhe, solate, čili, enolončnice in omake!

Odpadna zelišča so odlična za dodajanje jedem, ki jih lahko označite za sezonske prelive za hrano. To je bil eden mojih najljubših trikov za zmanjšanje zavržene hrane.

Prav tako se ne bojte uporabiti cele zelenjave! Vršičke in stebla zelenjave lahko dodate v svoje recepte in dejansko imajo odličen okus v jedeh. Dandanes solatam rada dodajam vršičke redkvice in pese.

Preizkusili smo tudi ponovno pridelavo lastne zelenjave z ostanki! Oglejte si ta članek, če želite izvedeti – Kako ponovno vzgojiti zelenjavo iz ostankov!

Videli smo veliko ljudi, ki uporabljajo lupine za ustvarjanje DIY razkužila in čistilne raztopine. Predlagam, da preverite tudi to, da zmanjšate zavrženo hrano.

Končno, kompostiranje! Če pojeste na tono zelenjave in sadja, priporočamo, da si nabavite kompost. To je preprost način, da zagotovite, da prispevate svoj del za planet. Najdete lahko veliko odličnih mestnih možnosti kompostiranja ali pa zgradite svojega kar na svojem dvorišču.

Začnite z najboljšo rešitvijo: načrtovanjem obrokov!

Najboljši začetek je načrtovanje obrokov. To je rešitev za skoraj takojšnje zmanjšanje odpadkov in vpliva. Ko se odpravite v trgovino z načrtom in organizirano strategijo obrokov za teden, boste pripravljeni na uspeh. Ne samo, da boste zmanjšali količino zavržene hrane, ampak boste videli, da pri kuhanju vsak teden prihranite denar in čas. To je tudi enostavna rešitev za uživanje bolj zdravih obrokov in vztrajanje pri rastlinski prehrani.

Naredili smo program Plant Ahead Meal Plan, da bi bil bolj dostopen kot kdaj koli prej, da bi ga začeli izvajati in uvajati v svoj življenjski slog. Naš načrt vključuje razčlenjen nakupovalni seznam, razpored obrokov za teden in 7 novih receptov tedensko. Imamo bazo podatkov z več kot 70 načrti obrokov, med katerimi lahko izbirate. Da ne omenjam, da imamo pokrite vse priložnosti, od počitnic do avantur ob koncu tedna.

Začnite tukaj s programom Plant Ahead Meal Plan in zmanjšajte zavrženo hrano še danes.

Opomba: ta članek vključuje pridružene povezave

Priljubljene Objave