Vloženi česen Scapes

Dobrodošli nazaj v Scrappy Cooking! Danes bomo uporabili manj znani del rastline česen. Naredimo vložene česnove lupine!

Morda ste to nenavadno zelenjavo videli na lokalni tržnici ali v lokalni azijski trgovini. Kaj pravzaprav so česnove lupine?

Vloženi česen Scapes

Česen je znan predvsem po čebulicah ostrega okusa. Odkrito povedano, večino svojih obrokov začnem tako, da jim dodam nekaj mletega česna. Vendar pa je česen pravzaprav cvetoča rastlina. Na eni točki svojega življenjskega cikla začne česen svoje vire usmerjati v gojenje cvetov kot sredstva za razmnoževanje. Podobno kot pri drugih cvetočih rastlinah ima česen ukrivljeno steblo, ki nato na vrhu oblikuje majhen brst. Ta stebla so znana kot lupine česna.Če pustite, da cvet česna raste, bodo voda in razpoložljiva hranila usmerjena stran od čebulice. Če poskušate gojiti svoj česen, je rezanje česnovih lupin pomemben del postopka. Dobra novica je, da niso samo užitni, temveč tudi vsestranski! Odličen način za njihovo uporabo je priprava vloženih strokov česna.

Kazalo Poglej večPoglej manj

Zakaj vam bo všeč ta recept

 • Struktura česnovih strokov je podobna stročjemu fižolu, le da so že aromatizirani!
 • Če gojite svoj česen, je ta recept obvezen! Prihrani vam zapravljanje popolnoma okusne hrane in vam ne vzame veliko časa.
 • Vloženi stroki česna so odličen način, da zagotovite uživanje te zelo sezonske sestavine tudi v drugih obdobjih leta!
 • Česnovi lističi so odličen preliv za burgerje, takose in sendviče. So tudi odličen dodatek k juham, enolončnicam in solatam.
 • Vlaganje je odličen način za ohranitev zelenjave, ne da bi žrtvovali prostor v hladilniku ali zamrzovalniku.

Kako narediti ta recept

Najprej obrežite česnove lupine. Odrežite vse dele, ki so posušeni ali rumeni. Nato stroke česna sperite s hladno vodo. To je dobra ideja, tudi če gojite svoj česen, še posebej, če živite na območju z gostim prometom.

Pripravite čist kozarec s širokim vratom (uporabil sem 500 ml kozarec, kar ustreza 2 skodelicama). Razkužite ga lahko s segrevanjem v pečici ali vroči vodi.

Vloženi česen Scapes Vloženi česen Scapes

Od vas je odvisno, ali želite cele ali sesekljane vložene stroke česna. Oba sta okusna, a slednjega bi morda lažje spravili v kozarec. Pripravite ostale sestavine.

Nato v kozarec nadevajte stroke česna. Dodamo čili, poprova zrna, sol in sladkor. V kozarec nalijte kis, nato pa ga prelijte s toplo vodo. Česnovi stroki morajo biti popolnoma potopljeni v slanico. Zaprite pokrov in pustite, da se postopoma ohladi na sobni temperaturi. Nato ga premaknite v hladilnik. Odvisno od vaših želja lahko počakate dan, teden ali celo dlje!

Vloženi česen Scapes

Hack It!

 • Te olupke vloženega česna res lahko obdržite! Odvisno od vrste kozarca, ki ga uporabljate, in temperature vode bi lahko kozarec zaprli. V tem primeru bodo listi česna ohranjeni, dokler se ne odločite odpreti kozarca!
 • Čili doda prijetno piko na i. Če pa niste ljubitelj takšne toplote, lahko čili papriko preprosto izpustite iz recepta.
 • Dodate lahko lovorjev list, cvetove kopra, meto ali celo hrastove liste, da izboljšate okus vloženih česnovih strokov.
 • Ta recept je mogoče pripraviti s skoraj katero koli vrsto kisa in sladkorja. Če imate v shrambi kokosov sladkor, le izvolite!

Drugi recepti, ki vam bodo všeč

Dva od mojih glavnih ciljev sta vam pomagati zmanjšati zavrženo hrano in vam pomagati pojesti več rastlin. Zato bi morali preveriti Načrtovalec PlantYou ! To je digitalna platforma za načrtovanje obrokov z več kot 600 recepti, med katerimi lahko izbirate. Vsi recepti so polnovredni, rastlinski in začetnikom prijazni. Še več, svoj tedenski načrt obrokov lahko prilagodite velikosti vašega gospodinjstva. To je storitev, ki temelji na naročnini, vendar dobite dostop do celotne zbirke podatkov o receptih in obrokih takoj, ko se prijavite!

Če bi raje imeli svoje recepte v bolj oprijemljivi obliki, si priskrbite kopijo PlantYou kuharska knjiga . Vsebuje več kot 140 receptov poleg koristnih nasvetov za kuharje začetnike in infografike, ki spremljajo vsak recept. Prvi natis je bil razprodan skoraj takoj po izidu knjige, zato pohitite, če ne želite ostati praznih rok!

Vloženi česen Scapes

Recept: Vloženi česen Scapes

Enostaven recept za kuhanje z manj znanim delom rastline česen. 5od 1 ocene Print Recipe Pin Recipe Pusti oceno Porcije:8 Čas priprave:10minut Čas kuhanja:1dan

Sestavine

 • 2 skodelice stroki česna, sesekljan ali cel
 • 1 rdeča čili paprika, narezana
 • 1 čajna žlička zrna črnega popra
 • 1 žlica rjavi sladkor
 • 1 žlica morska sol
 • 6 žlica jabolčni kis
 • 1 skodelica topla voda

Oprema

 • 1 čist kozarec s širokim vratomProstornina 500 ml ali 2 skodelici

Navodila

 • Operite in obrežite stroke česna. Po želji sesekljajte.
 • V kozarec dodajte stroke česna in jih tesno zapakirajte. Dodamo čili, poprova zrna, sol in sladkor.
 • Nalijte kis, nato pa toplo vodo, dokler niso česnovi lističi potopljeni. Zaprite pokrov in pustite, da se vsebina kisa vsaj 24 ur.
 • Prestavite v hladilnik. Uživajte, ko želite izboljšati burger, sendvič, juho, enolončnico ali solato.
Kalorije:80.7kcal, Ogljikovi hidrati:17.7g, Beljakovine:3.2g, maščobe:0, 4g, Nasičena maščoba:0, 01g, Polinenasičene maščobe:0, 02g, Mononenasičene maščobe:0, 01g, Natrij:883mg, kalij:35.8mg, Vlakno:1.2g, sladkor:2.1g, Vitamin A:56.6IU, Vitamin C:22.6mg, Kalcij:91.7mg, železo:0, 9mg Kuhinja:azijski Tečaj:Predjed, priloga Avtor:Mačka Gavriusova

Priljubljene Objave