Kako narediti domač jabolčni kis

V zadnjih letih je jabolčni kis postal glavna sestavina v mnogih gospodinjstvih. Toda ali ste vedeli, da je priprava domačega jabolčnega kisa nadvse enostavna in skoraj brezplačna?

domači jabolčni kis

Ni zanikati, da je jabolčni kis odlična stalnica za vašo kuhinjo. Lahko izboljša okus solat, pražene jedi , juhe in celo pokovko. V rastlinski kuhinji se pogosto uporablja za ustvarjanje alternativ siru brez mleka, tako da lahko še vedno uživamo v dobrotah, kot je npr. palčke mocarele ali slavni pečene feta testenine .Poleg odličnega okusa je jabolčni kis naravni konzervans in razkužilo. Lahko ga uporabite za vložena zelenjava , kot tudi očistite svojo hišo! Ali ni to lepo? (igralna igra)

Stvar je v tem, da je dober jabolčni kis lahko precej drag. Kaj pa, če vam povem, da lahko domač jabolčni kis enostavno pripravite iz ostankov hrane? Tako je, vrnil sem se s še enim receptom za Scrappy Cooking!

Zakaj vam bo všeč ta recept

 • Ta recept uporablja jabolčne lupine in sredico, s čimer zmanjša količino zavržene hrane v gospodinjstvu.
 • Domači jabolčni kis je narejen iz samo treh sestavin, od katerih sta dve tako rekoč brezplačni!
 • Če kis naredite sami, zagotovite, da v njem ni nepotrebnih dodatkov.
 • Zelo malo je vpletenosti v proces. Ko so sestavine združene, morate samo počakati, da se začne proces fermentacije.
 • Še vedno lahko uživate v preostalem jabolku! Ne glede na to, ali želite samo hiter prigrizek ali pogretje jabolčna pita ovseni kosmiči , dobite dva artikla za ceno enega!

Kako narediti ta recept

Najprej se prepričajte, da so vaše roke in kozarec čisti. Želimo zagotoviti, da bakterije ali glive ne motijo ​​naravnega procesa fermentacije. Nekaj ​​jih je različne poti za sterilizacijo kozarcev, odvisno od vaše kuhinjske opreme in velikosti kozarcev, seveda.

V steriliziran kozarec dodajte sladkor in jabolčne peške (in jabolčne lupine, če jih uporabljate). Premešajte, na vrh dodajte pokrov z gazo ali filtrom za kavo in postavite na toplo mesto v shrambi za dva tedna. Priporočam, da si sami nastavite opomnik, saj ga je zlahka pozabiti!

Po dveh tednih odstranite in kompostirajte sredice jabolk ter pustite, da mešanica fermentira dodatna dva tedna. Če vaš kis zašumi, je to znak, da fermentacija še vedno poteka. Na tej točki ga ne ustekleničite, razen če nameravate jabolčni kis pasterizirati. V nasprotnem primeru se bo v steklenici povečal pritisk in steklenica lahko eksplodira.

Kis je pripravljen, ko je oster in ima okus po vaših željah.

Hack It!

 • Če svojemu domačemu jabolčnemu kisu dodate nekaj jagodnih vršičkov, lahko združite dva recepta Scrappy Cooking in ustvarite lepa kombinacija !
 • Če nimate dovolj jabolčnih ostankov za cel kozarec jabolčnega kisa, jih lahko dejansko zamrznete! Ko jih naberete dovolj, zamrznjene lupine in stržen uporabite tako kot sveže.
 • Morda boste videli scoby ali matično obliko. Videti je kot meduza, ki lebdi na vrhu. To je pravzaprav odličen znak in scoby se lahko uporablja kot starter za prihodnje serije!
 • Če vaš domači jabolčni kis še ni fermentiral, kislost pa je popolna za vaš okus, lahko fermentacijo ustavite tako, da pasteriziranje to s toploto.
 • Uporabite kis v solatnih prelivih, juhah, enolončnicah in še več!

Drugi recepti, ki vam bodo všeč

Niste prepričani, kaj storiti s svojimi jabolki? Oglejte si Načrtovalnik obrokov PlantYou ! Prilagodite svoj tedenski jedilnik tako, da izberete iz ogromne zbirke podatkov z več kot 500 rastlinskimi recepti. Preklopite med številom obrokov, ki jih želite pripraviti, in uživajte v ugodnostih samodejno ustvarjenega nakupovalnega seznama, ki ga lahko odnesete v trgovino!

Zdaj lahko tudi prednaročite Kuharska knjiga PlantYou ! Vsebuje več kot 140 receptov, primernih za zajtrk, kosilo, večerjo in sladico! Poleg tega ima solatne prelive in pomake, kjer lahko uporabite svoj domači jabolčni kis.

domači jabolčni kis

Recept: Porcije:2 skodelice Čas priprave:5 min Čas fermentacije:4 d

Sestavine

 • 4 jabolčne stržke
 • jabolčne lupine
 • 2 skodelice topla voda
 • 3 ½ žlica sladkor

Oprema

 • Čisti kozarec
 • Gaza ali filter za kavo

Navodila

 • V steriliziran kozarec dodajte sladkor in jabolčne peške. Premešajte, na vrh dodajte pokrov z gazo ali filtrom za kavo in postavite na toplo mesto v shrambi za dva tedna.
 • Na tej točki kompostirajte jabolčna jedra in pustite, da mešanica fermentira dodatna dva tedna.
 • Kis je pripravljen, ko je oster in ima okus po kisu po vaših željah.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delila Carleigh Bodrug (@plantyoe)

Kalorije:270.6kcal, Ogljikovi hidrati:71.3g, Beljakovine:0, 9g, maščobe:0, 6g, Nasičena maščoba:0, 1g, Polinenasičene maščobe:0, 2g, Mononenasičene maščobe:0, 1g, Natrij:15.7mg, kalij:389.9mg, Vlakno:8.7g, sladkor:58.8g, Vitamin A:196.6IU, Vitamin C:16.7mg, Kalcij:29.1mg, železo:0, 4mg Kuhinja:Mednarodni Tečaj:Začimba

Priljubljene Objave