Tabla za veganske mesnine

Ste že kdaj želeli svojim gostom postreči desko z veganskimi mesninami? Morda ste celo opustili to idejo, ker so tradicionalne deske za mesnice večinoma sestavljene iz mesa in sira ... Ampak tukaj sem, da vas naučim, kako sestaviti neverjetno vegansko desko za mesnice, ki bo vaše goste navdušila!

deska za veganske mesniceKazalo Poglej večPoglej manj

Kaj je deska za meso?

Besedamesniceprihaja iz francoščinestol(meso ali meso) indodati('kuhati ali zdraviti). Deska za meso je predjed, ki se običajno postreže na leseni deski ali kamniti plošči. In medtem ko jo zdaj morda postrežejo na modni zabavi, lahko ta jed dejansko izvira kot preprost obrok, v katerem uživajo fizični delavci. In tako tradicionalne mesne plošče običajno vključujejo izbor suhomesnatih izdelkov, sirov, svežih pridelkov in kruha. Poleg tega zgoraj omenjeno hrano pogosto spremlja nekakšna omaka.

Kako torej pripravimo jed, ki je tako načeloma neveganska, na vegansko ploščo z mesninami?Najboljši nasveti za izdelavo deske za veganske mesnice

  • Pomislite na glasnost. Koliko ljudi nameravate nahraniti? Ali bodo dodatne predjedi? In ali vaši veganski kosmiči sledi glavni obrok ali je to prigrizek, ki si ga lahko privoščijo vsi ves večer?
  • Bodite ambiciozni, a realistični. Ne napolnite plošče preveč: če vam pade na tla, bo vaš trud zaman. Če imate veliko skupino ljudi, zakaj ne bi izbire razdelili na več desk, da vsem zagotovite dostop do hrane.
  • Izogibajte se hrani, ki bi jo bilo težko jesti. Z lahkoto bi morali pobrati vsak element vaše veganske mesne plošče. Nekateri predmeti morda zahtevajo zobotrebce ali palčke za koktajle, vendar vaši gostje ne bi smeli potrebujeti jedilnega pribora.

Kaj vključiti v tablo veganskih mesnin

Nekateri zmotno domnevajo, da odstranitev mesa in sira iz enačbe pomeni, da bo vaša plošča z mesnimi izdelki pusta in dolgočasna. To ne more biti dlje od resnice! Pravzaprav so veganske plošče za mesne izdelke lahko bolj vsestranske in ustvarjalne od svojih tradicionalnih primerkov. Pomemben del je najti ravnotežje med različnimi vrstami izdelkov: kruhom, krekerji, svežimi pridelki, predjedimi, omakami ter vsemi nadomestki za sir in meso.

Tabla za veganske mesnine Tabla za veganske mesnine

Nadomestki za meso in sir

Več kot dobrodošli ste, da uporabljate izdelke, kupljene v trgovini. Vendar lahko nakup celotnega izbora stane lep peni. Druga možnost je priprava okusnega veganskega mesa in sirov doma. Vabimo vas, da preizkusite nekaj naslednjih receptov:

Sveži izdelki in predjedi

Da bi uravnotežili bogastvo beljakovinsko težkih izdelkov, mora pametno sestavljena veganska plošča z mesnimi izdelki vsebovati nekaj svežega sadja in zelenjave, pa tudi marinirane ali vložene izdelke.

  • Sveže jagode: grozdje, borovnice, jagode ali maline.
  • Sveže sadje: jabolka, ananas, breskve, marelice, avokado. Vsi izdelki, ki jih uporabljate, morajo biti pripravljeni in jih je enostavno pobrati ter takoj pojesti, npr. odstranimo lupino ali steblo.
  • Sveža zelenjava: kumare, paprika, korenje, zelena.
  • Predelana zelenjava: sušeni paradižniki, marinirane artičoke, olive, šparglji, čebula, kisle kumarice.
Tabla za veganske mesnine Tabla za veganske mesnine

Pomake in omake

Izbirate lahko med široko paleto omak, ki jih postrežete z vegansko desko za mesne izdelke. Od čatnijev in marmelad do humusa in guaca. Poskusite izbrati napitke z gostejšo konsistenco, da zmanjšate tveganje razlitja in uničenih oblačil!

Ogljikovi hidrati in hrustljava

Običajno deske za mesne izdelke vključujejo nekaj krekerjev ali kruha, ki spremljajo preostale sestavine. Kdo pravi, da ne morete postati še bolj ustvarjalni?

Okrepčilo

Običajno je na deskah z mesninami vino in pivo, lahko pa dodate tudi brezalkoholne pijače, kot je npr. metina kumarična voda oz lila limonada .

Tabla za veganske mesnine Tabla za veganske mesnine

Priljubljene Objave