Kako postati bližje veganu brez odpadkov

Ste se želeli približati zero-waste veganu?V tem blogu delimo svoje nasvete in vpogled v to, kako lahko to uresničite!

Ko prvič postanete vegan, se začne z enim specifičnim razlogom ZAKAJ. Razlog za veganstvo običajno spada v nekaj kategorij: zdravje, mučenje živali ali okolje.

Vse se nekje začne!

Vedno zagovarjam, da ljudje začnejo počasi in sčasoma prehajajo, ker spreminjanje vsega čez noč ni za vsakogar in je lahko odvračajoče, ko stvari ne gredo po načrtih.Spreminjanje prehrane, oblačil, higienskih izdelkov in pripomočkov za čiščenje naenkrat je ogromno. Iskreno povedano, če ste ta oseba - vsa čast vam!

Vendar mislim, da se nas bo večina sčasoma odločila za prehod.

Na svoji veganski poti boste odkrili vse druge neverjetne prednosti veganskega načina življenja in se boste najverjetneje začeli preusmerjati k želji po bolj ozaveščenem življenju na splošno. Kar nas pripelje do našega koncepta, da postanemo bližje veganu brez odpadkov.

Ko pogledamo dejstva, vemo, da lahko povečamo svoj vpliv z veganskim življenjskim slogom brez odpadkov.

Živinoreja in njeni stranski proizvodi povzročijo najmanj 32.000 milijonov ton ogljikovega dioksida (CO2) na leto ali 51 % vseh svetovnih emisij toplogrednih plinov. Robert James Goodland

Samo približno 9 % te plastike je bilo recikliranih, 12 % je bilo sežganih, preostalih 79 % pa je končalo na odlagališčih ali v okolju.- Zeleni mir

Kako postanemo bližje zero-waste veganu?

Upoštevajte te nasvete, da začnete spreminjati svoj življenjski slog.

Če ste novi v veganstvu, predlagam, da preverite nekaj drugih virov, preden uporabite te nasvete.

Oglejte si spodnji seznam:

Program Plant Ahead

Razlike med rastlinskim in veganskim

Brezplačna tabela tedenskega načrtovanja obrokov

Priročnik za kuhanje brez olja

Priprava veganskega obroka po nizki ceni 101

Naredite svojo raziskavo.

Obstaja ogromno informacij, ko gre za okolje in ustvarjanje trajnostnih navad! Zato je raziskava o vplivu zero waste življenja na naše okolje odličen prvi korak.

Opolnomočenje z znanjem bo pomagalo narediti ta prehod bolj obvladljiv in vzpostaviti banko zaupanja vrednih virov.

Zbral sem jih nekaj, ki vam bodo pomagali začeti ...

Spletna stran Green Peace

Resnični stroški na Netflixu

Bag It Dokumentarec

Minimalizem: dokumentarni film o pomembnih stvareh

Nihče ni premajhen, da bi kaj spremenil Greta Thunberg

Spletno mesto Global Citizen

Preglejte svoj trenutni življenjski slog.

To bo prvi korak, ki ga boste naredili, da se približate veganu brez odpadkov. Zdaj ste opravili raziskavo in ste pripravljeni ukrepati.

Začel bi s pisanjem seznama z naslednjimi kategorijami ...

  • Kuhinja
  • Kopalnica
  • Spalnica
  • Bivalni prostori
  • Osebni predmeti
  • razno

Za vsako kategorijo opravite revizijo, katere predmete boste želeli preiti na možnost brez odpadkov ali bolj trajnostno možnost.

Vidite, morda mislite, da je samo začeti s svežim in se znebiti vsega, kar ne ustreza zero waste veganskemu življenjskemu slogu, najbolj naravna rešitev, vendar ni prava.

Nočemo ustvarjati več odpadkov, kajne?! Zato izpolnite vsako kategorijo s predmeti, ki ustrezajo tem posebnim merilom.

Ponovno uporabite – Preprosto povedano, ponovno uporabite predmete, kolikor je le mogoče. Če po vaši kuhinji visijo plastični kozarci, jih ne vrzite kar tako – uporabljajte jih, dokler jih ne boste mogli več uporabljati. Prav tako lahko najdete različne funkcije za predmete, ki so imeli nekoč drugačen namen.

Nakupujte za večkratno uporabo!

Obstaja toliko možnosti in ne pozabite, da se zamenjava ne more zgoditi čez noč. Kupite predmete za večkratno uporabo, ki odpravljajo potrebo po plastičnih predmetih za enkratno uporabo, kot so jedilni pribor za večkratno uporabo, skodelice za kavo in še veliko več!

Zamenjati - Ko so predmeti obrabljeni ali vam ne služijo več namenu. (plastične posode, steklenice za vodo, oblačila, ličila, mobilni telefoni itd.) Če je mogoče, poskusite darovati predmete, ki še živijo, preden se odpravite v zadnjo možnost, v smeti ali recikliranje. Poskrbite, da preverite, kam pravilno odložiti te predmete, če jih na noben način ni mogoče rešiti.

Pri zamenjavi teh izdelkov poiščite možnosti, ki ustrezajo veganskemu življenjskemu slogu brez odpadkov. Kar bo zahtevalo, da bo izdelek okolju prijazen, veganski in brez krutosti.

Recikliraj – Glavna ideja za zero waste je, da ne ustvarjamo nobenih odpadkov in ničesar ne pošiljamo na odlagališča.Recikliranje naj bo zadnja možnost.

Na koncu se vprašajte, kaj lahko preprosto spremenite in kaj vam bo vzelo čas za prehod? To bo zmanjšalo nujnost uvedbe sprememb naenkrat in načrtovanje korakov, ki jih je treba najprej izvesti.

Upam, da ste zdaj bolj samozavestni pri prehodu na veganski način življenja brez odpadkov. To ni dirka, je potovanje in cilj ni biti popoln.

Medtem ko ste že tukaj, si oglejte naše druge koristne brezplačne vire za zmanjšanje odpadkov:

Kako zmanjšati zavrženo hrano

Kako ponovno vzgojiti zelenjavo iz ostankov

Najboljše okolju prijazne posode za pripravo obrokov

Priljubljene Objave