Priprava veganskih obrokov po nizki ceni

Kazalo Poglej večPoglej manj

Priprava veganskega obroka po nizki ceni 101

Če se vam prihranek časa, denarja in bolj zdravo prehranjevanje zdijo dobre stvari, vam bo všeč priprava veganskih obrokov po nizki ceni!

Najboljši del? Ko pripravljate obrok – lahko prihranite denar in v tem članku vam bomo razkrili vse naše skrivnosti. Začnimo z osnovami.

Priprava veganskega obroka po nizki ceniKaj je Meal Prep?

V najpreprostejši obliki priprava obroka pomeni pripravo nekaterih ali vseh vaših obrokov vnaprej. Če imate načrt za vsako sestavino, preden se odpravite v trgovino, in pripravite velike serije hrane, je priprava obrokov odlična strategija za prihranek denarja pri rastlinski prehrani s polnovredno hrano.

Pri Plant You promoviramo prehrano rastlinskega izvora s polnovrednimi živili, saj obstaja osupljiva količina dokazov, ki podpirajo neverjetno moč tega življenjskega sloga, da varuje zdravje.

V tem članku lahko najdete številne fantastične razloge za rastlinsko prehrano: Razlogi, zakaj leta 2020 preiti na rastlinsko proizvodnjo.

Kako začeti pripravljati veganski obrok z nizko ceno

Prave posode za pripravo obrokov

Če se želite pripraviti na pripravo obrokov, boste morali poskrbeti, da imate prave posode za shranjevanje vaših obrokov! Te lahko segajo od nizkocenovnih posod, kot so kozarci za zidanje, do steklene posode. V tej objavi na blogu imamo popolno razčlenitev naših najprimernejših, okolju prijaznih posod za pripravo obrokov.

Naredite načrt obrokov

Zdaj, ko imate svojega posode za pripravo obrokov , si boste želeli vzeti eno uro za načrtovanje obrokov za teden. Urnik priprave obrokov je lahko za vsako osebo drugačen, odvisno od vaših želja, službe, družine in proračuna.

Standardni urnik priprave obroka izgleda nekako takole:

  • V nedeljo namenite dve uri za pripravo treh glavnih obrokov
  • To bi vključevalo pet porcij zajtrka, pet porcij kosila in pet porcij večerje
  • Primer bi lahko izgledal kot pet porcij ovsa za čez noč, pet porcij zelenjavnega zavitka za kosilo in pet porcij čilija.

Če si lahko med delovnim tednom vsak dan privoščite isto hrano, to pomeni, da vam po dolgem dnevu ni več treba pripravljati hrane, pomivati ​​posode ali pakirati kosila. Prav tako boste ostali dosledni svojemu zdravemu življenjskemu slogu, saj ni nobenega izgovora, da bi skočili skozi avto ali dodali obrok v mikrovalovni pečici.

Če imate raje večjo raznolikost, predlagamo, da načrtujete pripravo obrokov v nedeljo za obroke od ponedeljka do srede, nato pa naredite mini pripravo v sredo, da boste preživeli četrtek in petek. Tako je zastavljen naš predlagani urnik v programu Plant Ahead.

Lahko pa se odločite, da pripravite samo en obrok za teden, da se znebite stresa in pomagate pri tedenskem proračunu za hrano, kot je večerja ali kosilo za teden.

Če želite dostop do več kot 60 pripravljenih načrtov za pripravo polnovrednih obrokov na rastlinski osnovi z nakupovalnimi seznami in makri za vsak recept, se lahko tukaj pridružite naši tedenski digitalni naročnini na načrt obrokov (stane samo 7, 99 USD/mesec in lahko prekliči kadarkoli): plantyou.com

Zakaj morate uporabljati tabelo za načrtovanje obrokov

S preprostim urnikom načrtovanja obrokov se boste lažje držali svojega proračuna in prihranili ogromno denarja pri nakupu živil. Kot smo že pojasnili, bo dokončanje priprave veganskega obroka z brezhibno varnim sistemom bistvenega pomena za ohranjanje proračuna. Če se boste v kuhinji organizirali, se boste izognili igriščem za hitro prehrano in hitro pograbili predrage prigrizke, ki vam bodo pomagali ves teden. Zasnovali smo a BREZPLAČNA tabela načrtovanja obrokov za pomoč vsem, ki želijo z nizkim proračunom narediti prve korake k rastlinski prehrani.

Tukaj prenesite brezplačno tabelo za tedensko načrtovanje obrokov

Poskrbite, da boste imeli nakupovalni seznam

Tega ne moremo dovolj poudariti. Odhod v trgovino z nakupovalnim seznamom je eden od ključev do prihranka denarja, medtem ko pripravljate obrok po proračunu.

Ko imate svoj načrt obrokov Preden se odpravite v trgovino, se prepričajte, da imate pripravljen veganski nakupovalni seznam. To je eden NAJBOLJŠIH nasvetov, kako se držati proračuna, ko se odpravljate v trgovino. Poskrbimo, da imamo seznam vseh sestavin, ki jih potrebujemo za pripravo obroka skozi ves teden, in zagotovo boste ostali v skladu s proračunom, ko kupite le tisto, kar imate na nakupovalnem seznamu. Opazili boste tudi, da boste delo opravili veliko hitreje!

Pridobite kuhanje

Med uro (ali dvema) vaše namenske priprave obroka je ključna priprava. Predlagamo, da naredite načrt, preden začnete. Ko poznate vrstni red, v katerem boste pripravljali obroke, začnite s pranjem in sekljanjem vseh svežih izdelkov. Tako bo dejanski postopek kuhanja potekal hitro.

Če želite, da bo vaša ura priprave veganskega obroka prijetna, vključite svojo najljubšo hrano, oddajte podcast ali spremljajte oddajo Netflix!

Priprava veganskega obroka po nizki ceni

Kako prihraniti denar Priprava veganskega obroka v proračunu

Če se odločite za pripravo veganske hrane, ste že pred krivuljo, ko gre za prihranek denarja. Priprava obroka pomeni, da že imate načrt za vsako sestavino, ki jo imate (ja – brez zavržene hrane) in vam med delovnim tednom ne bo treba privzeto jemati hrane za s seboj ali drage pripravljene hrane.

Poleg tega obstaja nekaj odličnih strategij, s katerimi bo vaš denar še dlje v trgovini z živili.

Ti bošmorajo biti strateški. Uživanje hrane, ki je čim bolj podobna naravnemu stanju, je preprost način za izpolnjevanje dnevnih prehranskih potreb, hkrati pa se držite svojega proračuna.

Nekatera najcenejša živila na svetu so naravna polnovredna rastlinska živila, zaradi česar je ta način življenja še bolj dosegljiv, prav tako pa je priprava veganskih obrokov po nizki ceni preprosta.

Rastlinska živila, ki so izjemno proračunsko prijazna

  • Fižol – A povprečna cena 1 funta suhega fižola med 1, 19 do 1, 69 dolarja
  • Krompir - Povprečna cena 5lb vrečke med 2, 50 in 3, 10 USD
  • Rjavi riž - Povprečna cena 2 kg vrečke med 4, 00 in 6, 00 USD
  • oves – Povprečna količina 1 kg vrečke ovsa med 2, 50 in 4, 00 $
  • banane – Povprečna cena za 1 funt 0, 57 centa
  • Posušene polnozrnate testenine – Povprečna cena za 900 gramov 0, 97-1, 80 $

Priprava veganskega obroka po nizki ceni

Trgovina na veliko vam bo pomagala prihraniti denar pri načrtovanju obrokov.

Ko gre za sestavine rastlinskega izvora, se nam zdi finančno koristno nabaviti fižol, žita, začimbe in testenine v vaši lokalni trgovini na veliko, da prihranite denar pri pripravi obrokov na rastlinski prehrani. Imamo fantastičen vir rastlinskih sponk za shrambo, ki si jih lahko ogledate tukaj: Sponke za shrambo na rastlinski osnovi

Prekrivajte svoje sestavine s svojimi recepti!

Če želite prihraniti denar, pri pripravi obrokov poiščite recepte, ki uporabljajo podobne sestavine, da bo vaš nakupovalni seznam skrajšan. Pomagal vam bo, da se boste držali tesnega proračuna, ko bo to potrebno. Uporabite tudi ostanke hrane za kuhanje juhe in juh! Na ta način ne gre nič v nič in pri tem lahko prihranite denar. Ugotavljamo, da je vztrajanje pri enem zrnu, enem škrobu in dveh različnih virih beljakovin vsak teden lahko preprost način za prilagoditev skoraj katerega koli recepta, pri čemer ostanete v proračunu. Spodbujamo poskuse vnosa raznolike zelenjave.

Načrtujte svoje obroke glede na sezonske sestavine

Nakupovanje živil v sezoni je odličen način, da prihranite denar v kuhinji. To je odličen razlog, da se odpravite na lokalno tržnico in preverite, kaj ponujajo za znižano ceno sadja in zelenjave.

Nakupujte po znižanih cenah

Ko gremo v trgovino z živili, radi pogledamo, kaj imajo na voljo na policah po znižanih cenah. To je običajno dom nepopolne zelenjave in sadja ali česar koli, čemur bo v naslednjih dneh potekel rok uporabe. Te police so neverjetne, saj lahko nakupujete različne sestavine, ki morda niso vedno lahko dostopne.

Recepti za pripravo obrokov

Če potrebujete nekaj navdiha za veganske recepte za pripravo obrokov z nizkim proračunom, predlagamo, da preizkusite nekaj naših priljubljenih, vključno z:

Pridružite se programu Plant Ahead Meal Plan

Postati član Program Plant Ahead je eden najpreprostejših načinov za uspeh pri pripravi obrokov z omejenim proračunom. Zagotavljamo vam vsa orodja, ki jih potrebujete, kot tudi obilico polnovrednih rastlinskih receptov, ki so brez olja in rafiniranega sladkorja.

Ko se pridružite, boste prejeli nov tedenski načrt priprave obrokov, ki bo vključeval smernice za načrtovanje obrokov, razčlenjen nakupovalni seznam z oznakami, nove recepte za pripravo obrokov za teden, razčlenitve makrov za vsak recept in koristne PDF-je za prigrizke in ideje za recepte za sladice.

Ko se pridružite programu Plant Ahead, se ne konča; prav tako boste imeli dostop do naše celotne zbirke podatkov o polnovrednih rastlinskih obrokih. Na ta način lahko prilagodite svoj tedenski jedilnik, da bo ustrezal vašim proračunskim potrebam!

Ob prijavi na Plant Ahead Meal Prep Program , boste poleg prihranka denarja opazili prednosti, saj boste ugotovili tudi, da boste prihranili čas in brez truda se boste lažje kot kdaj koli prej držali zdrave rastlinske prehrane.

Postanite član programa še danes za 7, 99 $/mesec in ne pozabite, da lahko kadar koli prekličete!

[maxbutton id=1″]

Priljubljene Objave