Kako narediti paradižnik v prahu

Dobrodošli nazaj v serijo Scrappy Cooking! Naučili se boste, kako narediti domač paradižnik v prahu iz ... paradižnikovih lupin. To bo morda tudi vas presenetilo.

Če pri kuhanju ne uporabljate paradižnika v prahu, se pripravite na to, da vas bo razneslo. Ta domač paradižnik v prahu je odličen recept za nič odpadkov, ki bo spremenil vaše obroke. Uporabite ga za začimbe za žar ali za aromatiziranje juh, enolončnic in ocvrtega krompirčka! Najboljše od vsega pa je, da je ta recept narejen iz tega, kar je v bistvu odpadni proizvod, kar pomeni, da je brezplačen.

Zakaj vam bo všeč ta recept

 • Eden od razlogov, zakaj sem začel s serijo Scrappy Cooking, je ta, da sovražim zapravljanje hrane. Ta domači recept za paradižnik v prahu uporablja paradižnikovo lupino, ki bi jo sicer zavrgli, kar je le eden od mnogih načinov za zmanjšanje gospodinjskih odpadkov.
 • Zakaj bi morali plačati za paradižnik v prahu, kupljen v trgovini, ko pa ga lahko naredite ... BREZPLAČNO?
 • Ljudje mislijo, da je začimbe in arome težko narediti. Ta recept je dokaz, da ni res!
 • Paradižnik v prahu je odličen dodatek številnim jedem! Pripravite okusno juho, začimbni namaz, pomako ... Resnično bi moral biti paradižnik v prahu stalnica vsake kuhinje.
posušene paradižnikove lupine

Kako narediti ta recept

Prva stvar, ki jo želite narediti, je, da prihranite nekaj paradižnikovih lupin. Nekateri recepti, kot je paradižnikova omaka ali konzervirani paradižnik, zahtevajo, da je paradižnik olupljen.Nato morate paradižnikovo lupino posušiti. To lahko storite na dva načina: uporabite dehidrator ali olupke spečete na nizki temperaturi v pečici. Pečico ali dehidrator nastavite na 135 F in sušite 8-12 ur.

Paradižnikove lupine dajte v mlinček za kavo ali mešalnik in jih zmeljite v fin prah.

Shranjujte v kozarcu do 2 meseca. Uporabite na vrhu juhe, ocvrtega krompirčka in drugih jedi za nežen paradižnik.

posušene paradižnikove lupine

Hack It!

 • Paradižnik najlažje olupite tako, da na vrhu zarežete križ in ga za nekaj sekund potopite v vrelo vodo. Po tem se koža praktično sama odlušči.
 • Ta recept zahteva kožo 8-12 paradižnikov, vendar ni nujno, da pridejo vsi naenkrat. Lupine lahko samo dehidrirate vsakič, ko uporabite nekaj paradižnikov, in ko jih imate dovolj – jih stresite v mlinček!
 • Če želite ubrati bolj naravno pot, lahko paradižnikovo lupino dehidrirate na soncu. Tako je, le razprostrite lupine na peki papir in pustite na balkonu ali sončnem pragu. Ko vlaga popolnoma izgine, bodo kože suhe in hrustljave.
 • Paradižnik v prahu lahko shranite ločeno ali ga zmešate z drugimi začimbami za začimbe za taco po meri, zelenjavne začimbe in drugo!
 • Če ste se kdaj spraševali, kako se naredi česen ali čebula v prahu … Takole! Dehidriramo, zmeljemo in voila! Poskusite naslednjič.

Drugi recepti, ki vam bodo všeč

Če ste se radi učili, kako narediti paradižnik v prahu, boste uživali v kuharskih receptih iz PlantYou kuharska knjiga ! Knjiga vsebuje več kot 140 okusnih začetnikom prijaznih rastlinskih receptov za vsako priložnost. To vključuje osnovne izdelke, kot so solatni prelivi, omake in preprosti recepti za zajtrk!

In če imate radi še večjo raznolikost, si oglejte Načrtovalec PlantYou ! To je digitalna platforma za načrtovanje obrokov z VEČ kot 600 recepti WFPB, med katerimi lahko izbirate! Izberete lahko obroke, ki jih želite skuhati, in nastavite število porcij za vsak posamezen recept. Načrtovalec na podlagi vaše izbire celo ustvari nakupovalni seznam, ki ga je mogoče preveriti. Rastlinsko življenje še nikoli ni bilo lažje!

Recept: Čas priprave:5 min Čas kuhanja:12 ure

Sestavine

 • 8-12 paradižnikove kože

Oprema

 • Dehidrator ali pečica

Navodila

 • Če pripravljate paradižnikovo omako ali dušene paradižnike, prihranite lupine. Položite jih na pekač za dehidrator ali pekač, obložen s pergamentom. Dehidrirajte pri 135F 8 do 12 ur (ali na soncu)!
 • Paradižnikove lupine dajte v mlinček za kavo ali mešalnik in jih zmeljite v fin prah. Shranjujte v kozarcu do 2 meseca. Uporabite na vrhu juh, ocvrtega krompirčka in več za nežen paradižnik.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delila Carleigh Bodrug (@plantyoe)

Kalorije:56kcal, Ogljikovi hidrati:8.3g, Beljakovine:0, 7g, kalij:2332.1mg, Vlakno:11.8g, Vitamin A:8196.7IU, Vitamin C:134.8mg, Kalcij:98.4mg, železo:2.7mg Tečaj:Začimbe

Priljubljene Objave