Kako se odpovedati siru

Ali poskušate živeti bolj zdrav način življenja, ki temelji na rastlinah, vendar se trudite opustiti mlečne izdelke - zlasti sir? V tem članku vam predstavljam, kako se odpovedati siru brez stresa!

Niste sami! Čeprav so nekateri sirni izdelki povezani s številnimi zdravstvenimi težavami, vključno s: povečanjem telesne teže, napihnjenostjo in težavami s kožo, milijoni ljudi vsak dan uživajo (in obožujejo) sir, zaradi česar se je siru izjemno težko odreči.

Zakaj se je siru tako težko odpovedati?

Ne samo zaradi okusa ali gnjecavosti. Obstajajo novi znanstveni dokazi, da nekatere beljakovine in kemikalije v siru povzročajo odvisnost. Torej, ne skrbite, nič ni narobe z vami.Po navedbah Sirna past , sir vsebuje koncentrirano različico beljakovine, ki je prisotna v mlečnih izdelkih in se imenuje kazein. Proces pretvorbe mleka v sir Cheddar poveča količino prisotnega kazeina za približno 7-krat.

Kaj je torej s kazeinom?

Ko prebavite kazein, se ta razgradi na daljše fragmente, ki sproščajo morfiju podobne spojine v vaš krvni obtok. Te spojine se vežejo na iste nevrotransmiterje središča nagrajevanja kot drugi opiati, kar razsvetli naše možgane s srečo in povzroči močno odvisnost.

Dojenčki (ljudje in živali) morajo piti mleko, da preživijo, zato je logično, da so v mleku prisotne spodbudne spojine, zato želijo še naprej piti in prejemati hrano.

Dobra novica je, da dlje kot ne jeste sira, manj si ga želite. Kot nekdo, ki že leta ni jedel sira, ne pogrešam vsega! Ključ do opustitve sira so zadovoljive alternative, tako da nimate občutka, da zamujate vse tolažilne jedi s sirom – kot so veganska pica, veganske testenine s sirom in veganski kremni sir.

Zdaj lahko jem svoj sir, ne da bi me skrbelo za škodljive stranske učinke.

In kako najdete te okusne alternative?

Obstajata dve čudoviti možnosti, ki vam bosta pomagali opustiti sir: Naredite jih sami ali jih kupite.

Kako narediti veganski sir z indijskimi oreščki

Okusen način priprave veganskega sira je z indijskimi oreščki! Indijski oreščki so izjemno vsestranski in zagotavljajo subtilen, a ne izrazit okus po oreščkih, medtem ko prehranski kvas zagotavlja okus po siru.

Vse, kar potrebujete, so indijski oreščki, malo prehranskega kvasa, nekaj vode, kuhinjski robot in začimbe, ki jih želite dodati.

Najprej morate indijske oreščke namočiti v vodi za vsaj 2 uri ali čez noč, da se zmehčajo.

Nato dajte vodo, indijske oreščke in prehranski kvas v kuhinjski robot in mešajte, dokler ne dobijo gladke in kremaste strukture.

Nazadnje dodajte še druge začimbe, ki jih morda želite.

Tukaj je nekaj možnosti:

  • Sol
  • Poper
  • Česen
  • limona

Ne bojte se eksperimentirati z začimbami in jih naredite po svoje!

Tukaj je celoten recept za moj veganski kremni sir iz indijskih oreščkov .

In obvezno si oglejte moj recept za pripravo svojega veganski sir za pico.

Naredite si veganski sir brez oreščkov

Se izogibate oreščkom ali ste alergični? Brez problema! Obstaja veliko možnosti veganskega sira brez oreščkov.

Spodaj je eden mojih najljubših preprostih receptov za vegansko sirno omako brez olja!

Za sir brez oreščkov boste za osnovo potrebovali zelenjavo, kot so krompir, korenje in bučke. Za ta sirast okus boste uporabili nekaj prehranskega kvasa, limonin sok in večinoma enake začimbe kot pri sirih na osnovi oreščkov.Potrebovali boste tudi nekaj tekočih aminokislin, ki dajejo siru prijeten slan okus.

Kako ga pripraviti:

Najprej boste skuhali bučke, korenje in krompir do mehkega.

Nato boste vse sestavine dodali v mešalnik in zmešali do gladkega. Mešajte vsaj 2-3 minute, saj se bo z redčenjem redčilo.

Dovolj preprosto, kajne?

Če niste prepričani o izdelavi lastnega sira in želite najprej malo navodil, toplo priporočam nakup komplet za pripravo veganskega sira . Komplet bo razčlenil postopek korak za korakom, kar je kot nalašč za začetnika veganskega sirarja.

Zamenjave veganskega sira

Niste pripravljeni začeti izdelovati svoj veganski sir, vendar iščete nekaj zamenjav za svoje recepte v trgovini?

Ko sem se prvič odpovedal siru, v trgovinah praktično ni bilo možnosti. Dandanes obstaja veliko odličnih rastlinskih znamk, ki izdelujejo različne vrste sirov. Kupite lahko nariban sir cheddar, aromatiziran kremni sir in celo okusen queso iz indijskih oreščkov.

Tukaj je nekaj odličnih znamk veganskih sirov, ki jih priporočam:

Ideje za veganske obroke s sirom

Kot sem rekel, je ključnega pomena za opustitev sira zagotoviti, da ste zadovoljni s svojimi obroki brez sira.

Toda izločitev sira iz vaše prehrane ne pomeni, da morate žrtvovati kremasto, tolažilno hrano.

Tukaj je nekaj obrokov, ki vam jih priporočam za pomoč pri prehodu s sira ...

Če ste se pripravljeni odpovedati siru, vendar se sprašujete o vseh drugih virih mlečnih izdelkov, ki povzročajo odvisnost v vašem življenju, kot sta mleko in sladoled, si oglejte mojo celotno objavo na Kako do brez mleka .

Iščete več polnovrednih rastlinskih receptov?

Prijavite se za mojo program rastlinskih obrokov da bo življenje vašega najboljšega rastlinskega načina življenja lažje kot kdaj koli prej. V Plant Ahead program , dobite tedenski seznam živil in 7 preprostih in okusnih rastlinskih receptov. Prestavite svoje obroke na avtopilota in spremenite svoje zdravje s tem preprostim orodjem načrt obrokov .

Priljubljene Objave