Kako ostati brez mlečnih izdelkov

V tem članku vam bomo povedali, kako prenehati jesti mlečne izdelke brez stresa, in vam ponudili najboljše alternativne možnosti brez mlečnih izdelkov za zamenjavo.

Če vam je bilo ob prehodu na rastlinsko hrano težko opustiti mlečne izdelke, ne pozabite, da to ni tekmovanje! Verjamemo, da se zamenjava ne bo zgodila čez noč in je večja verjetnost, da boste vztrajali pri svojem novem življenjskem slogu, če boste prehod izvajali počasi.

Glavno vprašanje, ki ga dobimo, je, kako lahko uživam svojo najljubšo mlečno hrano, medtem ko sem na rastlinski prehrani? No, preprosto je!Zamenjajte ga z alternativo ali naredite svoj rastlinski nadomestek.

Preden delimo naš neverjeten seznam alternativnih možnosti brez mlečnih izdelkov, imamo nasvete, ki jih želimo deliti z vami, da vam bodo pomagali ostati brez mlečnih izdelkov.

Nasveti o tem, kako ostati brez mleka

Lažje bo! Dlje kot boste vztrajali pri tem, da ne boste jedli mlečnih izdelkov, lažje boste prenehali jesti mlečne izdelke in želja po njih bo izginila. Vendar ne pozabite, da imamo spodaj v članku fantastičen seznam zamenjav, s katerimi boste zajezili morebitno željo po mleku! Svet rastlinskih izdelkov je daleč napredoval in te alternative so okusne.

Preverite etiketo! Vedno preberite etikete, da vidite, ali izdelek vsebuje mleko. Mleko se lahko pojavi pod številnimi drugimi imeni, razen mleka, sira, masla in laktoze. Preglejte oznako za izraze, kot so kazeinat, sirotka, ghee in kazein. Mlečni izdelki so lahko v različnih oblikah, ki jih morda ne poznate; to je najboljša praksa, da zagotovite, da ne boste pomotoma zaužili mlečnih izdelkov.

Večerjati zunaj! Če ste že izločili meso iz svoje prehrane, ste verjetno na jedilniku iskali vegetarijanske ali veganske jedi. Če ste šele začeli, vedno predlagam, da preverite meni, preden prispete, ali pokličete vnaprej. To bo zmanjšalo stres zaradi vaših prehranskih potreb med večerjo zunaj. Če restavracija, ki jo obiskujete, ne sprejme, svojim prijateljem ali družini običajno predlagam drugo restavracijo.

Etični razlogi! Pri vsakem prehodu je pomembno, da se spomnite, zakaj bi morda želeli odstraniti ta del svoje prehrane in spremeniti življenjski slog. Večina mleka izvira iz tovarniške reje krav v težkih pogojih. Izvedite več o vplivu tukaj

Zdravstveni razlogi! Mleko in mlečni izdelki imajo visoko vsebnost maščob, pomanjkanje vitaminov in sladkorja. Ob izločitvi mlečnih izdelkov večina ljudi občuti boljšo kožo, manj aken, izboljša prebavo in izgubi težo.

Nadomestne zamenjave brez mlečnih izdelkov

Mleko

Na izbiro imamo toliko možnosti mleka brez mlečnih izdelkov! Iskanje svojega najljubšega bo zabavna izkušnja. Poiščite sojo, mandlje, indijske orehe, orehe, konopljo, kokos, oves in riž! Vedno predlagam, da se odločite za nesladkane in organske možnosti, da izločite vsa polnila in dodatek sladkorja vaši alternativi mleku. Prav tako se mi zdi, da te rastlinske mlečne alternative delujejo bolje v različnih receptih. Kot so soja, oves in konoplja se dobro obnesejo pri peki in toplih napitkih, saj so naravno gostejši. Medtem ko so mandlji, indijski oreščki, orehi in kokos odlični v smutijih, kosmičih in granoli!

sir

Sir je verjetno ena izmed težjih mlečnih možnosti za brcanje! Toda zdaj je na prodajne police prišlo toliko alternativ, ki so za večino olajšale ta prehod. Predlagam, da se osredotočite na znamke, kot je npr Miyoko, Zemeljski otok in Violife. Prav tako lahko naredite svoj veganski sir!

Oglejte si moj recept za možnost kremnega sira brez mleka tukaj

Jogurt

V trgovinah z živili najdete veliko jogurtov na osnovi mandljev, soje in kokosa, ki imajo podoben okus in teksturo kot tradicionalni jogurt. Prav tako so odlična izbira za osnovo v kremastih pomakah, prelivih in smutijih.

Priporočam poskusiti svila oz Riveria.

Maslo/namazi/pomake

Ko gre za maslo, namaze in omake, se je v rastlinskem svetu toliko spremenilo. Najdete lahko maslo na osnovi olja ali oreščkov. Obe možnosti imata resno moč in sta odlična zamenjava za pravo stvar. Kar zadeva dipe in namaze, boste našli možnosti med številnimi rastlinskimi alternativami, kot so soja, sončnična semena, konoplja in kokos.

Oglejte si spletno stran, kot je Vegan Supply, da raziščete opcije!

Sladice brez mleka

Vsi obožujejo sladice, kajne?! Ste se morda spraševali, kakšno vrsto sladoleda ali sirove torte lahko imam?! No, tudi to smo pokrili. Ko izrezujete mlečne sladice, bo zabavno eksperimentirati v kuhinji. Predlagam, da si ogledate nekaj receptov na našem Spletna stran poskusiti, ko boš sladkosned. Če vam primanjkuje časa, raziščite moje najljubše znamke, kot je npr Sladice z Zemlje, Tako okusno in Kokosova blaženost.

Kako do kalcija, če ne uživate mlečnih izdelkov?

Kalcij je pogosto povezan z mlekom, vendar ni edini vir, ki ga lahko najdete. Uživanje listnate zelenjave, stročnic, brokolija, brstičnega ohrovta, tofuja, semen, oreščkov in tempeha so viri kalcija, bogatega z vitamini. Ta rastlinska živila so polna tudi drugih koristnih vitaminov in mineralov. Zato ni treba skrbeti za kalcij pri rastlinski prehrani!

Naši najljubši recepti za rastline brez mleka

Če želite dobiti navdih, kaj začeti kuhati brez mlečnih izdelkov v svoji kuhinji, preizkusite te priljubljene recepte za rastline.

Recept za veganske vrtinčaste fudgesicle

Recept za jagodno mleko

Recept za ovseno mleko

Zdrav veganski čokoladni puding

Javorjevo orehovo mleko

Veganski čips Dip

Veganska sirna skuta

Priljubljene Objave