Razlog, zakaj toliko ljudi shujša na rastlinski prehrani

Mnogi ljudje, ki sprejmejo polnovredni rastlinski način življenja, ugotovijo, da samodejno izgubijo težo, ne da bi aktivno šteli kalorije.

Želel sem si vzeti trenutek in pojasniti enega od razlogov, zakaj se to lahko zgodi.

Rastlinska prehrana

Na tej sliki sem primerjal, kako izgleda vaš želodec po zaužitju 400 kalorij govedine VS. 400 kalorij zelenjave. Razlika je precej osupljiva.Vse to je povezano z gostoto kalorij.

Gostota kalorij je preprosto merilo, koliko kalorij je zagotovljenih na mersko enoto hrane.

Kalorično bogata živila (visoka kalorična gostota), kot so govedina, piščanec, rafinirani sladkorji, zagotavljajo veliko kalorij v majhni količini hrane, medtem ko zagotavljajo manj hranilnih snovi kot cela rastlinska živila.

Živila z nizko kalorično gostoto – sadje, zelenjava – zagotavljajo manj skupnih kalorij in večjo hranilno vrednost v večji količini hrane.

Seveda ljudje vsak dan pojedo podobno količino hrane glede na količino. To je v prid ljudem, ki se ravnajo po polnovrednem rastlinskem življenjskem slogu, ker ne uživajo več živil z izjemno visoko kalorično gostoto, vključno z mesom in oljem.

POVEZAN ČLANEK: Je suho sadje zame slabo?

Namesto tega se odločajo za več sadja in zelenjave, ki vsebujeta nižjo kalorično gostoto. To jim omogoča, da zaužijejo običajno količino hrane (ali več), medtem ko še vedno zmanjšajo vnos kalorij. Ker medtem jedo več rastlinske hrane, povečajo tudi vnos hranil, čeprav zaužijejo manj kalorij.

Ker ta nizkokalorična živila pogosto vsebujejo več vode in vlaknin, se po njihovem zaužitju pogosto počutimo siti in zadovoljni.

Enostavna primerjava je, da namesto sladkarije za prigrizek pojeste veliko solato, oboje pa bi vsebovalo približno 200 kalorij.

Na neki točki solate bo vaš želodec poln in zadovoljen, morda sploh ne boste pojedli svoje porcije. Vendar pa boste s čokoladico verjetno pojedli celotno stvar in še vedno potrebujete več kalorij, da se počutite siti.

Zaključek: Če želite shujšati na preprost način, brez štetja kalorij, se potrudite jesti bolj kalorično hrano!

Medtem, če želite pridobiti MIŠICE z rastlinsko prehrano, si oglejte to neverjetno e-knjigo avtorja V3 Bodybuilding: V3 Rastlinska bodybuilding

Razkritje: Nekatere povezave v tem članku so pridružene povezave. To pomeni, da lahko brez dodatnih stroškov za vas zaslužim provizijo, če kliknete in opravite nakup.

Priljubljene Objave