5 glavnih razlogov, da začnete pripravljati obrok že danes!

Meal Prepping je vaša rešitev, da si olajšate življenje! Delimo si5 glavnih razlogov, da začnete pripravljati obrok že danes!Ta zdrava navada je morda skrivnost, ki jo iščete, in želimo vam sporočiti, da je vredno truda. Vaša nedelja ne bo nikoli enaka in vaš naporen teden vas ne ovira, ko gre za hrano.


Kazalo Poglej večPoglej manj

Razlog #1:

Spodbuja boljše zdravje! Samoumevno je, da ko pripravljate zdrave obroke za teden, je večja verjetnost, da boste ostali na pravi poti, ko se boste poskušali prehranjevati zdravo. Priprava obroka resnično določa ton za vaš teden in začetek z zdravim polnovrednim rastlinskim obrokom vam bo pomagal, da se boste počutili odlično in na dobri poti! Ne samo, da bo priprava obroka pomagala pri vaših prizadevanjih za ustvarjanje boljših prehranjevalnih navad in uravnotežene prehrane, ampak boste zagotovo ugotovili, da boste v tednu uživali več raznolike hrane. Ugotavljamo, da je prehranjevanje zdravo, razburljivo in nikoli dolgočasno ali pusto!

Če iščete vodnik, da ugotovite, kako že danes začeti s pripravo obroka, vsekakor preverite objavo našega prijatelja Richmonda, ki ponuja odlično vodnik za začetnike.

Razlog #2:

Zmanjšajte zavrženo hrano. Hitro boste začeli zmanjševati zavrženo hrano, ko se boste organizirali pri načrtovanju in pripravi obrokov. Preden zapustite hišo in greste po živila, zelo priporočamo, da pregledate svoj hladilnik in shrambo. To vam bo pomagalo oceniti, kaj že imate, in se vam bo izognilo nakupu ničesar, česar ne potrebujete. Ko uživate polnovredno rastlinsko prehrano, boste kupovali sveže pridelke, kar vam omogoča, da do naslednjega tedna kupite samo tisto, kar potrebujete. Koristni nasvet za zmanjšanje odpadkov je tudi to, da lahko zamrznete morebitne ostanke zelenjave, vržete ostanke zelenjave v svoj smoothie in pripravite krepke jesenske juhe z ostanki.Razlog #3:

Prihrani vam čas! Kaj pa, če vam povem, da lahko naredite svoj naporen delovni teden veliko bolj sproščen in brez stresa tako, da preprosto pripravite obrok? Bilo bi prav neverjetno, kajne? Zato vas resnično pozivam, da poskusite. Priporočamo, da vsak teden izberete nedeljo ali večer, da vse svoje obroke pripravite vnaprej. V samo nekaj urah lahko pripravite vse svoje zajtrke, kosila in večerje za teden. Tako si boste prihranili veliko truda pri razmišljanju, kaj boste imeli za večerjo, in prihranili čas za jutranjo pripravo kosil in čakanje v vrstah za hrano za s seboj.

Priprava obroka vnaprej bo sprostila vaš natrpan urnik, da boste lahko preživeli čas s svojimi najdražjimi, puhastimi prijatelji (tudi Tut) in morda celo čas za nov hobi! Počutili se boste zelo uspešni in motivirani za nadaljevanje te poti priprave obroka, ko boste odkrili ves prosti čas, ki ga boste imeli na voljo.

Razlog #4:

Prihranite denar! To je pomembna prednost, ki jo boste opazili, ko boste začeli pripravljati obrok. Ko greste v trgovino z načrtom, se boste verjetno držali seznama in ne boste presegli proračuna.

V preteklosti nisem kupil dovolj hrane za svoj teden in sem vedno porabil na tone denarja za hrano zunaj. To se ne dogaja več, ker sem zdaj organiziran in pripravljen, ko se odpravim v trgovino. Ko se pomikate po svojih transakcijah in seštejete, kolikokrat ste jedli zunaj in koliko denarja ste v enem mesecu porabili, vas bo vse skupaj morda navdušilo. Samo predstavljajte si ves denar, ki ga boste prihranili.

Razlog #5:

Delamo vse noge! Vsak teden na Plant Ahead Meal Prep Program , pripravljamo različne zdrave polnovredne rastlinske obroke, ki vam bodo všeč! Nič več porabljanja ur za raziskovanje, kaj skuhati za teden, ali ponavljanje istih obrokov, poskrbeli smo za vas!

Ko se prijavite na Plant Ahead Meal Prep Program dobite dostop do podatkovne zbirke rastlinskih obrokov s polnovrednimi živili. Vsi načrti so preprosti in vsebujejo 6-7 idej za rastlinske recepte, ki vam bodo pomagali skozi delovni teden. Vsak teden izide nov načrt rastlinskih obrokov, ki vas bo navdihnil in motiviral! Poskrbimo tudi za vključitev makro informacij, ki ustrezajo vašim ciljem! Da ne omenjam fantastičnega nakupovalnega seznama PDF, ki ga lahko vzamete s seboj v trgovino. Kaj naj rečem, samo želimo vam olajšati to!

Če se še niste lotili, upamo, da vas je teh 5 glavnih razlogov, da začnete pripravljati obroke, motiviralo in dalo občutek, da si lahko vzamete večere nazaj, prihranite denar ter navdihnilo, da preizkusite kakšen rastlinski recept ali dva ! Vabimo vas, da preverite Plant Ahead Meal Prep Program.

Viri: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2017/03/20/meal-prep-planning/

Priljubljene Objave