Najboljši vodnik za varčevanje z živili pri rastlinski prehrani

Ali poskušate prihraniti denar pri nakupu živil, hkrati pa sledite polnovrednemu rastlinskemu življenjskemu slogu!?

Tukaj sem, da razblinim mit, da je veganska prehrana draga! Pravzaprav lahko vsako leto prihranite na tisoče na svojem družinskem računu za živila, če upoštevate nekaj mojih preprostih nasvetov. To so strategije, ki sem jih uporabljal v zadnjih štirih letih, da sem prepolovil svoj račun za živila zaradi prehrane rastlinskega izvora s polnovrednimi živili.

Prihranite denar

Imejte načrt in se ga držite

Ne glede na to, kakšnemu življenjskemu slogu sledite, je načrtovanje obrokov za teden moj najboljši nasvet za varčevanje z živili.

Vsak konec tedna si vzemite eno uro, da načrtujete, kaj želite jesti za teden, in na podlagi tega sestavite nakupovalni seznam. Poskrbite, da boste pokrili dovolj hrane za zajtrk, kosilo, večerjo in prigrizke.

Kot pravi stari pregovor – Če se ne pripraviš, se pripravi na neuspeh. Brez načrta in nakupovalnega seznama boste na koncu kupovali hrano, ki je ne potrebujete, jedli zunaj, ker niste kupili pravih sestavin, da bi dejansko sestavili obrok, ali še huje, zavrgli hrano ob koncu tedna.Če nimate časa, da bi vsak teden načrtovali rastlinski obrok iz polnovrednih živil in izpolnili nakupovalni seznam (s prekrivajočimi se sestavinami, ki vam bodo pomagale PRIHRANITI DENAR), vas bom pokril. Tukaj se pridružite Plant Ahead in vsak teden v svoj nabiralnik prejmite nov preprost načrt obrokov in seznam živil. Stane samo 7, 99 USD/mesec – in skoraj lahko zagotovim, da boste to prihranili pri svojem prvem računu za živila. Vredno je investirati vase, svoj čas in denar.

Osredotočite se na polnovredno hrano

Seznam živil osredotočite na cela, nepakirana živila, zlasti listnato zelenjavo. Obstaja domneva, da so sveži izdelki dragi, a ko jih kupimo nepakirane in cele, so dejansko veliko cenejši od nakupa predelane hrane ali nakupa hrane za s seboj. Med zelenjavo z daljšim rokom trajanja so: zelena, solata, bučke, korenje, rumena buča, zimska buča, sladki krompir, čebula, česen, brokoli in cvetača. Tudi sadje je odlično, med najcenejšimi pa so banane in zamrznjeno jagodičevje. Če želite to udejanjiti, nakupujte na zunanjih prehodih trgovine z živili in se izogibajte oddelkom s čipsom in zamrznjenimi že pripravljenimi obroki! Ne le, da boste odlična izbira za svojo denarnico, hvaležno vam bo tudi vaše telo.

sveže pridelke

Nakup v razsutem stanju

Fižol, stročnice, semena, oreščke in žitarice lahko kupite veliko nižje, če jih najdete v razsutem stanju. Kupovanje živil na ta način pomeni tudi zmanjšanje uporabe plastike. Napolnite svojo shrambo s stročnicami, semeni in žiti, kot so čičerika, ovseni kosmiči, riž, polnozrnate testenine, kvinoja in drugo. Še enkrat – to je izjemno zdrav način, da se približate rastlinskemu življenjskemu slogu, hkrati pa dolgoročno prihranite denar.

Primerjaj Grocers

Nisem mogel verjeti razliki v cenah med nekaterimi trgovinami z živili v mojem mestu Barrie v Ontariu. Ocenil bi, da so sveži pridelki v naši lokalni azijski trgovini Centra 1/3 cene priljubljene verige Loblaws (to so popolnoma isti pridelki istih blagovnih znamk, vključno z organskimi)!

Vredno je 'nakupovati' najboljše ponudbe. To bo morda zahtevalo obisk več kot ene trgovine z živili za nakupovalni izlet, vendar vam lahko resnično prihrani na stotine dolarjev na mesec, če najdete pravo.

Izogibajte se veganskim specialitetam

Ste velik oboževalec veganskih sirov, lažnega mesa in kokosovih jogurtov? Tudi jaz sem – a na žalost so ti izdelki ponavadi izjemno dragi. Poleg tega jih je večina precej obdelanih in polnih rafiniranih olj.

Te veganske izdelke rad obdržim za posebne priložnosti iz teh razlogov. Zagotovo boste opazili, da je velika razlika na vašem računu za živila, če se namesto tega odločite za polnovredna živila.

Postanite član Plant Ahead

haha Svoj seznam najboljših nasvetov bom zaključil z majhnim dodatkom za svoj program priprave obrokov iz polnovrednih rastlinskih obrokov Plant Ahead! Člani pravijo, da je ena največjih prednosti mojega programa ta, da prihranijo toliko denarja na svojih računih za živila, če se držijo mojih preprostih veganskih načrtov obrokov.

Vsak teden izdam nov načrt obrokov, posebej zasnovan za pripravo obrokov, z razčlenjenim nakupovalnim seznamom, ki je bil strateško sestavljen tako, da vsebuje prekrivajoče se sestavine, da vam pomaga prihraniti denar pri nakupu živil. Poleg tega ne uporabljamo lažnega mesa, sirov ali posebnih veganskih izdelkov, tako da lahko skoraj vsak in kjer koli uporablja načrte in izkoristi možnosti prihranka denarja!

Ko se danes pridružite Plant Ahead, dobite dostop do vseh mojih preteklih načrtov obrokov skupaj z dvema brezplačnima e-knjigama. Vsak recept ima tudi podatke o kalorijah, če jih želite prilagoditi svojim ciljem.

Prijavite se za samo 7, 99 $/mesec (prekličite kadar koli) tukaj: RAČUNAJTE ME!

Priljubljene Objave