Zakaj bi se morali vsi udeležiti tečaja prehrane

Zdi se, da modne diete v današnjem svetu hrane postajajo vse bolj priljubljene. Vsak dan smo bombardirani z novicami o najnovejši dietni noriji, pa naj gre za prehranjevanje kot jamski človek, čiščenje s sokovi ali pitje zeliščnega čaja za hujšanje. Ni treba posebej poudarjati, da je lahko težko presejati ves hrup.

Na žalost je slepo začeti eno od teh diet brez kakršnih koli informacij o tem, kako lahko vpliva na vaše telo, dejansko najhujše za vaše zdravje.


Večino svojega odraslega življenja so me močno zanimali fitnes, hrana in prehrana. Z novinarskim ozadjem je večina mojega prehranskega znanja temeljila na lastnih raziskavah ob prebiranju knjig, dokumentarnih filmov in spletnih forumov. To je tisto, kar me je pripeljalo do življenjskega sloga, ki temelji na polnovrednih živilih/rastlinah – najboljša odločitev, ki sem jo kdaj sprejel za svoje zdravje in okolje.Vendar sem brez kakršnega koli formalnega prehranskega usposabljanja naletel na oviro pri svojem zdravem življenjskem slogu. Kako bi se lahko objektivno odločal o kakovosti in zdravju hrane, ki sem jo vnašal v svoje telo, brez kakršne koli 'prave' prehranske podlage? Kako naj še naprej usmerjam prijatelje in družino po poti življenjskega sloga, ki temelji na polnovrednih živilih/rastlinah, če pa ne razumem popolnoma prednosti okusne nerafinirane hrane?

To me je pripeljalo doNutraforija.

Po hitrem iskanju spletnih tečajev o prehrani v Googlu sem našel sveti gral. Nutraforija Certifikacijski program Holistic Nutrition & Health Coach: najobsežnejši razpoložljiv spletni prehranski program, ki se osredotoča na zdravje vašega uma, telesa in duha. Največji bonus — lahko sem se udeležil tečaja, hkrati pa ohranil svojo službo za polni delovni čas in življenjski slog.

V mojem prvem mesecu Nutraforija , sem se naučil vse o osnovah prehrane. To mi je zagotovilo natančno tisto znanje, ki ga potrebujem za sprejemanje bolj izobraženih odločitev o tem, kaj vnašam v svoje telo. Nekatere obravnavane teme so vključevale razliko med makro in mikrohranili, možne nevarnosti pesticidov in gensko spremenjenih organizmov, izobraževanje o superživilih in razbijanje priljubljenih trditev o zdravi hrani, ki jim mnogi od nas nasedamo.

Znanost o vašem telesu in o tem, kaj je najbolje vnesti vanj, ni težka in je točno to, kar vsi potrebujemo za živahno, zdravo in dolgo življenje. Zato verjamem, da bi se moral vsakdo v življenju udeležiti prehranjevalne tečaje. To je najboljša naložba, ki jo lahko naredite za svoje zdravje in srečo.

En mesec po mojem tečaju z Nutraforija , že ugotavljam, da sprejemam boljše odločitve v korist svojega zdravja in zdravja svoje družine. Opremljen s tem osnovnim prehranskim znanjem lahko razvozlam, kaj je le modna muha in kaj dejansko lahko pripišemo zdravemu, dobro zaokroženemu življenjskemu slogu.

Nutraforija ponuja široko paleto možnosti prehranskih tečajev, ne glede na to, ali želite postati holistični nutricionist ali želite izvedeti več o osnovah zdrave prehrane. Oglejte si nekaj njihovih tečajev, ki so na voljo na spletu tukaj: https://nutraphoria.com/programs-and-courses/all-courses/

Priljubljene Objave