Hrustljav krompirček brez olja

Ta hrustljavi krompirček brez olja, pomešan s koprom in morsko soljo, je brez glutena, veganski in WFPB!

Sobote so za pomfrit.

Spomnim se, da smo se kot otrok skoraj vsak poletni konec tedna odpravili na bolšji sejem v naši skupnosti in obiskali klasičen tovornjak za cvrtje. Človek, kako dober je bil tisti krompirček. Zunaj hrustljava, znotraj pekoča in mehka ter odlično začinjena s soljo in kisom.Hitro desetletje naprej in nimam več metabolizma, da bi vzdrževal svoja vikend potovanja s tovornjakom.

Zdaj prihaja dobra novica. Ustvaril sem recept za hrustljav krompirček brez olja, ki sploh ne uporablja olja, kar pomeni, da je ta krompirček popolnoma skladen s polnovredno rastlinsko hrano. NI ZA KAJ!

Za ta krompirček uporabljam svojega Zračni cvrtnik T-Fal , ki je popolnoma spremenilo igro v moji rastlinski kuhinji!

The cvrtnik hitro daje 'ocvrt' učinek živilom, kot so krompir, zelenjava in predjedi, kot so nalepke z manj olja. Večkrat se odločimo, da ne uporabimo olja, tako je nastal ta hrustljavi pomfrit.

Če nimate cvrtnika - ni problema! Ta krompirček lahko spečete na pergamentnem papirju, da dosežete podoben hrustljav učinek.

Če spremljate moj blog, bi vas večina vedela, da trenutno obiskujem certifikacijski program Holistic Nutrition Health Coach pri Nutraforija . Tečaj mi je bil v izjemno pomoč pri izobraževanju o osnovah zdrave prehrane in prav zdaj se učim vse o maščobah in oljih!

Če poskušate shujšati ali ohraniti zdravo težo, se izogibajte uživanju globoko ocvrte hrane ali hrane z dodanim oljem (kot je vaš tradicionalni pomfrit)! Za primerjavo, unča čistega škroba (kot koruzni škrob) ali beljakovin (kot tofu) vsebuje le okoli 100 kalorij.

site de uma peça sem preenchimento

Torej, če je vaš krožnik krompirčka vseboval samo eno unčo olja, svojemu obroku še vedno dodajate dodatnih (nepotrebnih) 240 kalorij, ne da bi se počutili več zadovoljne. Če želite prebrati več o konceptu kalorične gostote, si oglejte eno od mojih zadnjih objav: Razlog, zakaj toliko ljudi shujša na rastlinski prehrani.

Recept: Popoln hrustljav pomfrit brez olja

5od2ocene

Sestavine

  • 3 Srednje Zlati krompir Yukon
  • 1 žlica koper
  • 1 žlica Rožnata himalajska sol, Ali navadna sol
  • 1 žlica Česen v prahu

Navodila

  • Izperite krompir.
  • Krompir narežite na kolesca. Poskusite jih doseči približno enake velikosti.
  • Pomfri stresemo v skledo k preostalim sestavinam.
  • Pomfri položite v košaro cvrtnika. Pražimo 25-30 minut, vsakih 5-10 minut premešamo.
  • *Če pečete v pečici* Pecite 35-40 minut na pergamentnem papirju pri 375 stopinjah, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Postrežemo po želji.

Opombe

Na ocvrtem krompirčku rada pustim kožo, a če bi ga raje olupili, dodajte to prvemu koraku!

Priljubljene Objave