Kako uporabljati zdravilo Aquafaba

Ste že slišali za Aquafabo?! To čarobno čičerikino vodo lahko uporabite kot nadomestek za jajca, meringue in še veliko več.

Aquafaba je voda, ki jo najdete na dnu pločevinke čičerike! Kombinacija vode in fižola je polna škroba, zaradi česar je odlična možnost za rastlinski nadomestek za jajca. To čarobno tekočino lahko stepete v peno ali ustvarite jajčni beljak s popolno teksturo s fantastičnimi sposobnostmi vezanja!

Ta puhasta tekstura, imenovana aquafaba, je čudovita v pekovskih izdelkih in dekadentnih sladicah. Aquafabo lahko ustvarite tudi tako, da skuhate svoj fižol iz nič, vendar predlagajte, če je to vaš prvi čas, da začnete z osnovno metodo pločevinke čičerike.Možno je uporabiti katerokoli fižolovo tekočino, vendar je aquafaba iz čičerikine konzerve svetla rumene barve in pri stepanju postane bela! Zato se v primerjavi z drugimi stročnicami dobro obnese. Vendar pa je vsekakor mogoče preizkusiti druge tekočine iz fižola v pločevinkah.

Prav tako je konzervirana čičerikina tekočina brez soje, brez glutena, brez olja in veganska! Ustreza oznakam za prehranske preference in je alergikom prijazna možnost za jajca.

V današnjem članku vam bomo povedali, kako uporabljati aquafabo!

Začnimo z osnovami uporabe aquafabe kot nadomestka za jajca!

Aquafaba je najboljša kot nadomestek jajc v sladicah zaradi čudovitih puhastih vrhov, ki nastanejo pri stepanju. Je tudi uporabno vezivo v veganskih pekovskih izdelkih. Ko gre za tradicionalne recepte, ki nadomeščajo jajca, se dobro obnese, ko nadomešča teksturo jajčnih beljakov, na primer, ima odličen okus, če ga uporabimo v veganski omleti ali veganskem quicheju.

Tukaj je preprosto pravilo za uporabo aquafabe kot nadomestka za jajca:

3 žlice tekočine – 1 celo jajce

2 žlici tekočine – 1 beljak

Kako narediti Aquafabo!

Stepan

  • Aquafabo lahko stepamo! Za ustvarjanje čudovitih tekstur in puhastih sladic. Za začetek boste potrebovali ročni mešalnik za stepanje tekočine iz fižola in trajalo bo približno 3-7 minut, da dosežete močno stepeno konsistenco. Odvisno od recepta boste morali določiti, kako čvrsta mora biti vaša stepa. Spodaj si oglejte čudovite ideje za recepte, ki jih lahko pripravite s stepeno aquafabo.

Navodila:

  • Odcedite pločevinko čičerike v skledo za mešanje
  • Začnite mešati pri nizki temperaturi z ročnim mešalnikom
  • Kremasta konsistenca se bo začela peniti in mehurčiti po 3 minutah
  • Po tej točki boste opazili, da bo vaša stepena aquafaba postala gosta in puhasta

Nestepeno

  • Uporabite zgornje preprosto pravilo glede na to, koliko jajc potrebuje vaš recept za peko ali sladico, da ustvarite fantastično vezivo. Eden naših najljubših receptov Plant You z uporabo aquafabe je naš Veganski francoski toast . Za nestepeno aquafabo boste za recept uporabili tekočino neposredno iz pločevinke.

Načini uporabe Aquafabe

Aquafaba ustvarja puhaste vrhove za tradicionalne recepte, ki so bili narejeni vegansko! Nekaj ​​naših najljubših možnosti veganskih sladic vključuje meringue, marshmallow preliv, glazuro iz maslene kreme, mousse in celo veganski sladoled!

Ko gre za vegansko peko, lahko z aquafabo zlahka nadomestite jajca v pekovskih izdelkih, kot so piškoti, torte, mafini, kruh ali browniji! Sledite navodilom za nestepeno jajce, da ga uživate kot veganski nadomestek jajc v svojem receptu.

Nenavadno je, da lahko aquafabo uporabite za druge recepte kot za peko in sladice, kot so mlečni nadomestki, kot so veganski siri, majoneza, stepeno maslo ali kremaste omake in pomake.

Nazadnje, čičerikino tekočino lahko uporabite v koktajlih! Da, dovolj je vsestranski, da ga lahko uporabite v klasičnem beljakovem koktajlu, vendar veganski! To bo odpihnilo skoraj vsakogar na zabavi.

Aquafaba nasveti

  • Vinski kamen lahko spremeni igro in poveča hitrost, ki je potrebna za stepanje vaše aquafabe. Dodajte 1/4 čajne žličke, preden začnete stepati z ročnim mešalnikom. To je preprost trik, s katerim lahko vsakič pripravite puhasto stepeno aquafabo do popolnosti.
  • Ko ste pripravljeni na shranjevanje, priporočamo, da aquafabo postavite v nepredušno posodo ali kozarec za 2-3 dni. Svojo tekočino lahko tudi zamrznete, da podaljšate življenjsko dobo! Tukaj si oglejte naše najljubše vzdržljive, okolju prijazne posode.
  • Aquafaba je precej trajnostna za zmanjšanje zavržene hrane, saj običajno to tekočino brez pomisleka zlijemo v umivalnik. Tako boste uporabili vse sestavine konzervirane ali kuhane čičerike!

Iščete zdrave veganske sladice in dobre recepte za peko?

V programu Plant Ahead imamo veliko zdravih rastlinskih sladic in dobrih pečenih receptov. Vedno postrežemo z okusnimi recepti, ki bodo zadovoljili vaše sladkosnede. Ne samo, da boste lahko raziskovali našo bazo rastlinskih receptov, ampak boste prejeli nov tedenski načrt obrokov z recepti, ki jih morate odkriti! Vsak vaš načrt obrokov vsebuje smernice za načrtovanje obrokov, razčlenjen nakupovalni seznam in razčlenitve makrov za vsak recept.

Ko se prijavite v program Plant Ahead Meal Prep, boste videli prednosti tega, kako preprosto se je držati svojega rastlinskega življenjskega sloga, ter ugodnosti, kot sta prihranek denarja in časa!

Postanite član programa še danes za 7, 99 $/mesec in ne pozabite, da lahko kadar koli prekličete!

Priljubljene Objave