Kako fermentirati zelenjavo

V tem članku delimo, kako fermentirati zelenjavo in prednosti, ki so vključene, če dodate fermentirano hrano vaši rastlinski prehrani.

Veliko naših najljubših živil rastlinskega izvora je fermentiranih, kot so siri iz indijskih oreščkov, kruh iz kislega testa, veganski kimči, kislo zelje, kisle kumarice in pikantna fermentirana zelenjava. Fermentirana hrana dopolnjuje različne naše najljubše jedi in je tudi okusen okras!

Fermentiranje je presenetljivo preprosto, ko gre za zelenjavo. Kljub temu lahko zagotovo najdete bolj zapletene postopke fermentacije, ko gre za drzen recept za fermentirani sir iz indijskih oreščkov ali dolgočasno kislo testo.

Postopek fermentacije je edinstven in bo hitro postal priljubljen v gospodinjstvu kot preliv, okras ali slasten dodatek številnim rastlinskim jedem.Fermentirana hrana ima koristi za zdravje! Prednosti vključujejo neverjeten vir zdravih probiotikov in prebiotičnih bakterij, lajša prebavo in omogoča, da hranila postanejo bolj biološko uporabna. Zdrav mikrobiom pomaga ohranjati ravnovesje črevesnih bakterij in ščiti pred patogenimi bakterijami. Kot rečeno, je fermentirana hrana dobra za črevesje!

Kaj so prebiotiki?

Prebiotiki so fermentirajoče vlaknine, ki so naravno na voljo v zelenjavi in ​​sadju. Na primer čebula, banane, artičoke, šparglji in čebula. Prebiotiki so pomembni za hranjenje črevesja s koristnimi bakterijami.

Kaj so probiotiki?

Probiotiki so žive bakterije, ki imajo ob zaužitju polne koristi za zdravje. Koristno jih je imeti v svoji prehrani za spodbujanje zdravega mikrobioma in jih priporočamo ljudem, ki imajo težave s prebavo.

Kako fermentirati zelenjavo

Laktofermentacija je laktobacil, ki je zdrava bakterija in nima nobene zveze z mlečnimi izdelki! Govorimo o mlečni kislini, ki preprečuje rast nezdravih bakterij in ohranja vašo zelenjavo. To je tudi tisto, kar daje vaši okusni fermentirani zelenjavi odličen pikanten in kisel okus! Tradicionalno so zelenjavo fermentirali sezonsko, da se je ohranila, ko zelenjava ni bila v sezoni.

V pravem slogu Plant You je lakto fermentirano zelenjavo enostavno pripraviti kar doma.

Fermentacija zelenjave traja več časa, tako da, če želite tisti slasten pikanten okus po kisu brez dodatnega čakanja, pojdite na naš članek o kako kisati zelenjavo . Ponujamo vam korak za korakom povzetek vsega, kar morate vedeti, ko gre za kisanje vaše zelenjave.

Recept:

Sestavine

 • Še ni ocen Natisni recept Pin recept Pusti oceno Porcije:2 34 oz kozarci

  Sestavine

  • 1 čajna žlička Čilijevi kosmiči
  • 1 čajna žlička Gorčična semena
  • 3 Strok česna
  • skodelice Stročji fižol, poparjeno in oprano
  • Zelenjavna slanica, glejte zgornji recept za slanico

  Oprema

  • Mason ali Kilner Jar

  Navodila

  • V kozarec dajte stročji fižol in ga pokrijte s slanico.
  • Poskrbite, da boste na vrhu kozarca pustili 1½ palca prostora.
  • Pokrijte z gazo ali pritrjenim pokrovom (vsakih nekaj dni izpustite pline) in pustite na toplem, da fermentira. Želeni okus dosežemo v 3-5 dneh. Zapremo in shranimo na hladnem.

Priljubljene Objave