Kako stisniti tofu

Stiskanje tofuja je običajna naloga rastlinojedcev in v našem današnjem članku bomo delili, kako stisniti tofu in ZAKAJ!

Pri Plant You želimo olajšati vaše življenje s pripravo rastlinskih obrokov, ki so zdravi, a jih je tudi enostavno pripraviti. Pri prehodu na rastlinsko prehrano boste našli ogromno receptov, ki vključujejo tofu, in da bi uživali v slastnem okusu tofuja, ga moramo znati stisniti!

Tofu je odličen vir rastlinskih beljakovin, ki izvirajo iz rastline soje! Tofu vsebuje tudi vseh devet esencialnih aminokislin, kalcij in železo.

Za začetek priporočamo nakup organskega tofuja brez gensko spremenjenih organizmov, ker je množična večina sojinih zrn gensko spremenjenih, kar vključuje visoko raven toksinov in škodljivih kemikalij. Na primer pesticidi in gnojila. Temu se izognite tako, da kupite organski tofu brez GSO, na srečo je ta vrsta tofuja zelo priljubljena, zaradi česar je cenovno dostopna.Zakaj stiskamo tofu

Pogosto dobimo vprašanja ali komentarje, kot so ...

Zakaj je moj tofu slabega okusa? ali Ko skuham tofu, nikoli ne postane ali nima takšnega okusa, kot ga pripravljajo restavracije.

V receptu za tofu morate tofu stiskati! Ta metoda vam bo pomagala, da bo vaš tofu okusen v vsakem receptu. Morda bo potrebno nekaj vaje, da bo ravno prav, vendar je nujno! S stiskanjem tofuja boste odstranili vso dostopno vodo in mu omogočili, da obdrži obliko in vpije marinade v receptih.

Razlike med tofujem …

Trdno ali zelo trdno

Tofu, ki je čvrste sorte, dobro absorbira okuse začimb in marinad. Prav tako zdrži, če ga ocvremo ali zdrobimo. Če se odločite za zelo trdo, je odlično za rezanje, rezanje na kocke in rezanje z malo ali nič drobljenja. To je odlično pri pripravi receptov, za katere želite mesnato teksturo.

Srednje

Ta tofu je precej mehkejši od čvrstega tofuja, vendar lahko še vedno dobro obdrži svojo obliko. Najboljši je, če ga uporabljate v juhah, omakah, omakah ali kot nadomestek sira.

Mehko

Mehki tofu je primerljiv s svilenim. Ta vrsta tofuja bo zlahka razpadla. Ne stiskajte mehkega tofuja, razen če je navedeno v receptu. Običajno se kot zgoščevalec uporablja mehak tofu.

Svilnat

Tofu, ki je označen kot svilen, proizvaja veliko količino vode in ga za recepte ni treba stiskati. Običajno potreben v gladkih, kremastih jedeh in sladicah. Uporabljali smo ga v solatnih prelivih, pudingih in omakah za testenine.

Kako stisniti tofu

Na pravi Plant You način vedno naredimo enostavno, in ko gre za stiskanje tofuja, naredimo prav to z uporabo predmetov, ki jih že imamo doma!

Sledite spodnji metodi DIY ...

  1. Tofu položite na desko za rezanje ali krožnik
  2. Na vrh tofuja položite drugo čisto rezalno desko ali krožnik
  3. Na krožnik, ki leži na tofuju, postavite težek predmet, kot je konzervirana hrana, knjiga, litoželezna ponev ali vrč vode.
  4. Tofu pritiskajte vsaj 15 minut. Večina člankov vam bo povedala, da dlje, tem bolje, vendar preizkusite, kako suh in čvrst je vaš tofu po 15 minutah, da se odločite, ali želite nadaljevati s stiskanjem.

Druga možnost bi bil nakup stiskalnice za tofu!

Ta gospodinjski predmet je kot nalašč za rastlinsko kuhinjo, vendar zagotovo ni potreben za pripravo slastnega tofuja. Če pripravljate jedi iz tofuja, pogosto predlagamo, da se odločite za ta fantastičen rastlinski kuhinjski pripomoček. Spodaj smo našli enega po razumni ceni Amazon!

Ali morate stisniti zelo čvrst tofu?

Odgovor je DA! Če želite, da vaš tofu ohrani svojo obliko, ga boste morali stisniti. Če za svoj recept iščete tofu v obliki drobtin, lahko ta korak obidete, vendar tofu še vedno morda ne bo prevzel okusa začimb v tolikšni meri, kot bi želeli. To je eden od razlogov, zakaj imajo ljudje težave s tem, da bi tofu vedno vpil okus in bil odličen. To je tudi razlog, zakaj je tofu mogoče opisati kot blag ali brez okusa, kar sploh ni tako, če je pravilno stisnjen in mariniran.

Katero znamko tofuja naj kupim?

Predlagamo, da kupite organski tofu brez GSO in izberete sorto, ki je smiselna za recept, ki ga pripravljate. Priporočamo pa nekaj naših najljubših blagovnih znamk!

Naše najljubše znamke tofuja…

Kaj se zgodi, če tofuja ne stisnete?

Tofu, ki ni stisnjen, razen svilnat ali mehak, ne bo tako lepo prevzel okusov. Zaradi vsebnosti vode v tofuju jo je treba sprostiti, da se lahko navzame okusa vaših začimb in marinad.

Plant You Tofu Marinade

Iščete marinado za tofu, ki bi jo lahko preizkusili? Imamo jih veliko!

Recepti za tofu, ki jih obožujemo!

Oglejte si naš članek o Živila rastlinskega izvora z visoko vsebnostjo beljakovin čeželite raziskati svet rastlinskih virov beljakovin .

Iščete recepte na osnovi tofuja, ki kar pokajo od okusa?

Priporočamo, da se pridružite programu Plant Ahead, da zagotovite, da vam nikoli ne bo primanjkovalo zdravih receptov na rastlinski osnovi, ki jih lahko poskusite in uživate! Ko se pridružite programu, boste prejeli dostop do več kot 70 načrtov obrokov na rastlinski osnovi, brez olja in rafiniranega sladkorja, ki zajemajo vsak čas obroka. Vsak teden boste prejeli tudi nov načrt! Vsi naši obroki so lahko vaši za 7, 99 USD!

Postanite član programa Plant Ahead še danes

Opomba: ta stran vključuje pridružene povezave Amazon!

Priljubljene Objave