DIY čistilo z limono

Če radi uporabljate sveže iztisnjen limonin sok za hrano in pijačo, se morda soočate z dilemo glede odpadkov. Naslednjič pripravite to nežno limonino čistilo za svoje pulte in umivalnik, namesto da vržete lupine!

Ne vem za vas, toda po mojih osebnih izkušnjah lahko iztis limoninega soka povzdigne obrok na višjo raven. Zagotavlja občutek svežine in kanček kislosti, ki pomaga uravnovesiti jed. Vendar pa ima rahlo slabost. S količino limon, ki jih pojem v enem tednu, nastane kup limonine lupine.

Vem, da bi jih lahko samo kompostiral, vendar nima vsak te možnosti. In tako v našem gospodinjstvu limonino lupino uporabimo za ustvarjanje nežnega limoninega čistila DIY, ki ga lahko nato uporabimo za čiščenje kuhinjskih pultov in pomivalnega korita. In najboljši del? Skorjo lahko kasneje še vedno kompostirate!Prosimo, upoštevajte, da ni nadomestilo za antibakterijsko globinsko čistilo, ampak vse, s čimer bi običajno hitro očistili kis (s tem obrišemo hladilnik, pomivalni stroj in pulte)!

Kazalo Poglej večPoglej manj

Zakaj vam bo všeč ta recept

 • To limonino čistilo, ki ga naredite sami, je odličen način za uporabo limonine lupine in zmanjšanje živilskih odpadkov vašega gospodinjstva.
 • Za razliko od čistilnih izdelkov, kupljenih v trgovini, boste natančno vedeli, iz česa so vaši. S popolnim nadzorom nad sestavinami lahko zagotovite, da vaš čistilni izdelek ne vsebuje nobenih škodljivih kemikalij.
 • Ne bi moglo biti lažje! Večinoma moraš imeti le potrpežljivost. Priprava velike serije traja le približno 5 minut.
 • To je odličen način, da prihranite denar za čistilne izdelke in se izognete vsakokratnemu nakupu nove stekleničke z razpršilom.
 • To DIY limonino čistilo ima lahek in osvežujoč vonj, ki se ne obdrži. Poleg tega je lahko odlična možnost, če imate občutljivo kožo ali reakcijo dihal na čistila, kupljena v trgovini.

Kako narediti ta recept

Vzemite kozarec, ki je dovolj velik, da vanjo položite limonino lupinico in kis. Limone namočite v kis (pazite, da so pravilno potopljene) vsaj 48 ur. Na splošno lahko tekočino infundirate do en teden.

Izvlecite limone. Lahko jih kompostiramo ali zakopljemo. Naslednji korak je, da z limoninim kisom nalijete kis v steklenico z razpršilom, dokler ni do polovice polna. Dodajte kastiljsko milo, nato pa steklenico do vrha napolnite z vodo.

Voila! Naj bo čiščenje enostavno in ugodno!

Hack It!

 • Zakaj ne bi naredili večje serije? Preprosto nadgradite sestavine in mesece uživajte v čiščenju brez težav!
 • To DIY limonino čistilo je dobro darilo za okolju prijazne prijatelje in družino.
 • Želite pripraviti dvojni recept? Lahko uporabiš domači jabolčni kis tudi za to limonino čistilo!
 • Če vam je všeč zamisel o tem čistilnem izdelku, vendar ne uporabite toliko limon hkrati, lahko uporabite limonin sok za pripravo ledene kocke limone in ingverja in ubiti dve muhi na en mah!

Drugi recepti, ki vam bodo všeč

Moje poslanstvo je olajšati rastlinsko življenje, kar vključuje uživanje najrazličnejših rastlin in kuhanje po enostavnih in cenovno dostopnih receptih. Zato sem ustvaril Načrtovalec PlantYou, digitalni načrtovalec obrokov z ogromno zbirko podatkov začetnikom prijaznih veganskih receptov. Vsak teden se izda nov načrt obrokov z možnostjo, da ga spremenite ali ustvarite svojega iz nič! Z več kot 500 recepti, ki so na voljo v planerju, se najde nekaj za vsako priložnost!

In če imate raje oprijemljivo, fizično knjigo receptov, imam za vas nekaj odličnih novic. Pred kratkim sem izdal svojo prvo kuharsko knjigo, ki se je z neverjetno podporo rastlinske skupnosti uvrstila na seznam uspešnic New York Timesa! Če niste ugrabili svoje kopije PlantYou kuharska knjiga vendar pa pohitite, da dobite več kot 140 okusnih enostavnih veganskih receptov!

DIY čistilo z limono

Recept: DIY čistilo z limono

Nežno domače limonino čistilo, ki vam pomaga porabiti limonino lupino! 5od 1 ocene Print Recipe Pin Recipe Pusti oceno Čas priprave:5minut Čas kuhanja:2dnevi

Sestavine

 • 4 limonine lupine, prerezan na pol
 • 3 skodelice beli kis
 • 2 skodelice vodo
 • 1 čajna žlička tekoče kastiljsko milo, ekološko, če je mogoče

Oprema

 • 1 velik steklen kozarec

Navodila

 • V kozarec dodajte limonine lupine in prelijte s kisom, dokler niso prekrite. Pustite jih stati v mešanici vsaj 48 ur in do enega tedna.
 • Odcedite limone in dodajte mešanico kisa v steklenico z razpršilom do polovice. Preostanek steklenice napolnite z vodo in žličko kastilskega mila. Zdaj imate nežno čistilo z limono. Prepričajte se, da vaši pulti ali tesnilo za les lahko sprejmejo limono, saj je lahko precej abrazivna.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delila Carleigh Bodrug (@plantyoe)

DIY čistilo z limono


Priljubljene Objave