Kako pripraviti obrok, ko delate od doma

Naučite se pripravljati obroke od doma, hkrati pa prihranite čas, denar in svoje zdravje z našim preprostim vodnikom in praktičnimi nasveti!

Resnično, priprava obrokov ni samo za zaposlene družine, prehranske guruje ali pisarniške delavce – je za vse, ki želijo prihraniti čas, denar in tiste, ki želijo ostati na pravi poti, ko sledijo rastlinskemu načinu življenja.

Delo od doma je za mnoge od nas postalo nekaj običajnega. Ko sem prvič začel delati od doma, sem mislil, da bo priprava zdravih rastlinskih obrokov na poti preprosta. Fant, motil sem se.Teči v kuhinjo, da bi si pripravil obrok z le 10 minutami na voljo do naslednjega sestanka, in iskanje časa v dnevu, da bi se odpravila v trgovino, preprosto ni delovalo. Ugotovil sem, da posegam po vnaprej pripravljenih obrokih v mikrovalovni pečici ali naročam hrano za s seboj v aplikaciji.

Ko sem se začela vračati k svoji rutini pripravljanja obrokov, se je vse premaknilo ...

  • Ves delovni dan sem postal bolj produktiven
  • Lahko ostanem pri nalogi, saj sem popolnoma zadovoljen
  • Biti dosleden pri uživanju zdravih obrokov še nikoli ni bilo lažje
  • Poslovil sem se od miznega kosila, ki se mi je ob koncu tedna vedno zdelo dolgočasno
  • V kuhinji praktično nič časa – samo ogrevanje, gretje in posoda zame!

Kako načrtovati obroke med delom od doma

Iskanje želenega sloga priprave obroka med delom od doma bo prvi korak, zato boste morali ugotoviti, katera metoda je najboljša za vas in vaš urnik. Spodaj sem vam ponudil različne sloge priprave obrokov, da boste našli pravega!

Priprava obrokov v obliki bifeja

Ta metoda je mešanje in ujemanje sestavin, ki jih združite v svoje najljubše jedi. Pripravili boste svoje beljakovine, škrob, omake in izdelke. Nato jih razporedite v svoj hladilnik z namenskimi posodami in predhodno skuhajte vse potrebne sestavine. Pripravljeni bodo, da jih lahko kombinirate v okusne jedi.

Pripravite vse obroke za teden

Za pripravo si boste morali določiti dan v tednu. Običajno se to zgodi pred začetkom delovnega tedna v nedeljo, ko naredite načrt za pripravo vseh receptov, ki jih boste potrebovali za ta teden. Po mojem mnenju rad opravim manjšo pripravo sredi tedna, da zagotovim, da je moja hrana vedno sveža!

Profesionalni nasvet: uporabite sestavine za več jedi, da prihranite čas in denar!

Priprave za zajtrk, kosilo in prigrizke

To je polovična taktika, ko gre za pripravo obroka, vendar vas vseeno pripravi na teden, in če imate zvečer čas, lahko uživate v pripravi obroka zase ali za družino.

Priprava družinskega obroka

Najboljša metoda priprave obrokov za družino, ki dela od doma. Družinska priprava obrokov vam omogoča kuhanje obrokov v velikih serijah, tako da izberete 1-2 obroka za zajtrk, kosilo in večerjo. Za to strategijo bi bila dobra ideja uporaba receptov za instant lončke ali lončke.

Priprava obrokov Delo od doma Tabela načrtovanja obrokov

Preizkusite tabelo za načrtovanje obrokov, da vam bo uspelo! Ustvarili smo tabelo za načrtovanje obrokov, prenesite jo zdaj!


15-minutni rastlinski obroki za delo od doma

Če menite, da še niste pripravljeni na pripravo obroka, kaj če začnete s temi 15-minutnimi veganskimi obroki! Zagotovo bodo premagali vsako dolgočasno mizno kosilo in vas držali na pravi poti vašega novega življenjskega sloga.

Veggie Collard Wrap

Veganska paradižnikova juha z rdečo lečo + indijskimi oreščki

Recept za testenine z zelenjavo

Veganska tunina solata

Vnaprej odobren meni za delo od doma

Ta teden preizkusite ta zdrav jedilnik na rastlinski osnovi z uporabo katerega koli od stilov priprave obrokov, obravnavanih v članku. Jedilnik smo pripravili tako, da odraža menije načrta obrokov Plant Ahead in vrsto receptov, ki jih lahko najdete v njem. V programu Plant Ahead izvajamo mini pripravo sredi tedna.

Zajtrki:

Jabolčna pita ovsena kaša

Galaxy Smoothie

Kosilo :

Veganska piščančja juha z rezanci

Skleda za pripravo obroka Tempeh Teriyaki

Večerja:

Veganske testenine v enem lončku

Zeliščni tofu zrezki

Malica:

Kale čips (brez olja)

Nasveti za življenjski slog za delo od doma

Delo od doma bi lahko bilo za vas povsem novo, tako da res začenjate pri ničelni točki. Zato sem mislil, da bi bilo koristno deliti svoje nasvete o življenjskem slogu za delo od doma, saj to počnem že nekaj časa.

Bistvenega pomena bo iskanje tistega, kar vam bo omogočilo, da boste v delovnem načinu! To je lahko tako preprosto, kot da vzpostavite jutranjo rutino od ponedeljka do petka ali večer prej daste na plan delovno obleko.

Imam srečo, da imam zdaj domačo pisarno, zato se mi zdi zelo koristno, da imam določen prostor, kamor lahko vstopim med delovnikom, namesto da bi sedel na kavč. Če to ne velja za vas, ustvarite poseben prostor v svojem domu, ki ga lahko razglasite za svoj določen delovni prostor! (To je bila sprva moja kuhinjska miza)

Moj naslednji nasvet bi bil, da vzameteZLOMI!Med delom doma lahko preprosto preskočite kosilo, se nikoli ne premaknete s sedeža ali stopite ven. Vsakih 25 minut je priporočljivo vzeti vsaj 5-minutni odmor, da zbistrite misli. In prosim, vzemite si odmor za kosilo!

Orodja, ki so mi pomagala razviti to veščino ...

Eden od mojih korakov za odmor je sprehod! To je bilo izjemno za moje duševno zdravje in mi pomaga, da si vsak dan vzamem trenutek zase. Iskanje dobrega podcasta je lahko koristno tudi za to!

Tukaj je nekaj podcastov, ki sem jih nedavno spremljal, da vam pomagam začeti ...

Nazadnje moram omeniti, da je priprava obroka igrala ključno vlogo pri ohranjanju mojega življenjskega sloga dela od doma; pripravlja me za uspeh!

Moj najboljši nasvet za delo od doma

Pridružite se Plant Ahead Program – načrti obrokov brez olja na rastlinski osnovi iz polnovredne hrane, vsak teden neposredno v vaš nabiralnik. Odpravimo ugibanja in vam zagotovimo vse, kar potrebujete, da ostanete na pravi poti, ko delate od doma. Vsak teden postrežemo popolnoma nov rastlinski jedilnik okusnih receptov. Vključujemo označen nakupovalni seznam, tedenski vodnik po obrokih in vsak posamezen recept ima podatke o hranilni vrednosti kalorij.

Zveni, kot da je to orodje, ki ga potrebujete za lažje delo iz domačega življenja? Pridružite se programu za 7, 99 $ in ga prepustite strokovnjakom.

Priljubljene Objave